Yangın sonucu oluşan yoğun duman nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uçaklar iniş ve kalkış yapamıyor.
Çeşitli illerden gelen uçakların Milas-Bodrum Havalimanı'na yönlendirildiği öğrenildi.
VALİDEN AÇIKLAMA
Yangınlara ilişkin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bir açıklama yaptı.
Bölgedeki incelemelerinin ardından açıklama yapan Köşger, Aliağa'daki orman yangınında dumandan etkilenen 15 kişinin durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
Alevlerin tehdidi altındaki yerleşim yerlerinin tahliye edildiğini söyleyen Köşger, "Bir konut Aliağa'da yandı, iki konutun müştemilatında yangından dolayı hasar oluştu." dedi.
"KISA SÜREDE SÖNDÜRECEĞİZ"
Yangınları kontrol altına alma çalışmalarının havadan ve karadan sürdüğünü dile getiren Köşger, sözlerini şöyle tamamladı:
"Umuyoruz çok kısa zamanda söndüreceğiz her iki yangını da. Tehlikeli riskli olan kısmı, kısmen atlatılmış durumda. Rüzgar var, kuvvetli her iki tarafta da. Bütün gücümüzle söndürmeye çalışıyoruz. İnşallah çok uzun olmayan bir sürede söndüreceğimizi tahmin ediyorum."
Yorumlar
Kalan Karakter: