• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: İktidar hesap vermeli
İZMİR
Yayınlanma: 16 Şubat 2023 - 15:35

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: İktidar hesap vermeli

Siyasi iktidarın deprem vergilerini ne yaptığının hesabını vermesi gerektiğini ifade eden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, “Toplanan deprem vergileri ne zaman halkın hizmetine açılacaktır” diye sordu.

İZMİR
16 Şubat 2023 - 15:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: İktidar hesap vermeli
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşanan deprem sonrası gelişmelere ilişkin Mimarlık Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi. Basın metnini okuyan İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, siyasi iktidarın deprem vergilerini ne yaptığının hesap vermesi gerektiğini söyleyerek, “Ne zaman, bugüne kadar toplanan deprem vergileri, birçok bakanlıktan fazla bütçesi olan Sarayın bütçesi bölge halkının hizmetine açılacaktır” diye sordu.

İzmir Deprem Kriz Koordinasyon Kurulu oluşturduklarını hatırlan Yılmaz, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde bugüne kadar 141 tır, 115 kamyon, 3 uçak ve 7 gemi bölgeye gönderildi. Bu organizasyonda İzmir Tabip Odası 400 dolayında gönüllü sağlık görevlisi ile TMMOB’a bağlı oda üyelerinden çok sayıda konunun uzmanı teknik personel enkaz çalışmalarında yer almıştır, İzmir Barosu yüzlerce gönüllü avukatlarıyla, KESK 15 noktada kriz merkezleri ve yardım çadırları ile yine birçok DKÖ İzmir’de bölgeye gönüllü olarak akın etmiştir” dedi.İzmir’e yaşanacak göçe de değinen Yılmaz, “Başta gelenlerin sağlık durum tespiti, barınmaları ve bölgesel bulaşıcı hastalık trafiği gibi ve psikolojik destek gibi çok farklı alanlarda önleyici ve sağaltıcı sağlık hizmetlerine de lokal olarak destek verilmektedir, verilecektir” diye konuştu.

“SİYASİ İKTİDAR DEPREM VERGİLERİNİ NE YAPMIŞTIR, HESAP VERMELİ”

OHAL’in yalnızca deprem bölgesindeki kentlere değil, ülkenin tümüne yapıldığını söyleyen Yılmaz, “Öte yandan siyasi iktidar bugüne kadar halktan topladığı vergileri, deprem yardımlarını ne yapmıştır, hesap vermelidir. Ne zaman bugüne kadar toplanan deprem vergileri, birçok bakanlıktan fazla bütçesi olan Sarayın bütçesi bölge halkının hizmetine açılacaktır, bekliyoruz. Tüm ülkede, tarım alanlarını imara açarak hem gıda kaynaklarımızı yok ettiniz hem de canlarımızı yitirmemize sebep oldunuz. İmar barışı adı altında kaçak, ruhsatsız yapıları, iflasına sebep olduğunuz ülke ekonomisine üç kuruşluk kaynak sağlamak için legal hale getirdiniz” dedi.

“YARDIM FAALİYETLERİNE YAPILA TÜM ENGELLEMELER KALDIRILMALI”

Vatandaşların gönüllü yardımlarına, emek ve meslek örgütlerinin, demokrasi güçlerinin topladıkları yardımlara kayyum atanmasını kabul etmediklerini söyleyen Yılmaz, “Yardımları engelleyen kayyum atamaları derhal durdurulmalıdır. Devletin görevi yardımları durdurmak olamaz, tam aksine yardım faaliyetlerine yardımcı olması en doğal ve acil olanıdır. Üç gün boyunca vatandaşını enkaz altındayken seyirci kalan devlet, ortada olmayan devlet, oraya zar zor AFAD ekipleri gönderebildiğinde ilk yaptığı iş OHAL ilan etmek oldu. OHAL ilanı kaldırılmalı, bölge Afet alanı ilan edilmelidir. AFAD tarafından kayyum yoluyla el konulan yardımlar ilgili kuruluşlara geri verilmeli, gönüllü kuruluşların yardım faaliyetlerine yapılan tüm engellemeler kaldırılmalıdır” diye konuştu.

“SİYASAL İKTİDARIN TEMSİLCİLEREİNDEN HESAP SORULACAKTIR”

Yılmaz son olarak şunları kaydetti: “Tüm bu acıların yaşanmasına sebep olan, gözünü daha fazla kazanç daha çok kâr hırsı bürümüş müteahhitlerden, denetim görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlilerinden, rant düzeninin mimarı olan siyasal iktidarın temsilcilerinden hesap sorulacaktır.”

“BİZİM VERGİLERİMİZLE TOPLANAN PARALARLA ŞOV YAPTILAR”

Açıklama sonrası konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da “Kapitalizm kâr hırsına insanları kurban etti. Faşizm şiddet ve işkenceyle baskı oluşturdu. Dün akşam televizyonda da popülizm yaparak bizim vergilerimizle toplanan paralarla şov yaptılar” dedi.

Sağlık-İş Sendikası İzmir Şube Genel Sekreteri Özgür Arslan ise, “Bu yıkım ihmalkarlık sonucu oldu. Türk-İş, 33 sendikası, şube başkaları ve üyeleriyle birlikte halkımıza destek sağlamak için çalışmaklar yaptı, yapmaya devam ediyoruz. 7 bin 600 maden işçisi ‘kömür için değil ömür için buradayız’ demesi önemlidir” diye konuştu. (EVRENSEL)

# İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri# İktidar# hesap
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Erişen: "Pazarı 'Deprem' değil 'Soğuk' vurdu"
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Erişen: "Pazarı 'Deprem' değil 'Soğuk' vurdu"

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım