İzmir’in Kurtuluşu’na özel Uluslararası Satranç Turnuvası
Yayınlanma :
16.09.2018 09:46


Toplam 172 sporcunun katıldığı ‘Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu Uluslararası Satranç Turnuvası’ Büyükpark’taki Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Turnuva büyük ilgi gördü. İsviçre Sistemi’nin uygulandığı yarışmada Azerbaycan, KKTC, İran, Ürdün, Gürcistan ile Özbekistan’dan gelen sporcularıda mücadele etti. Turnuva’nın son günü galipler düzenlenen törenle madalya ve ödüllerini aldı.
Turnuva Açık Kategorisinde birincilik ödülü olan 3 bin 250 TL’yi Ayaz Mammadov kazanırken, 2 bin 750 TL olan ikincilik ödülünü Alihan Guseynov, 2 bin 250 TL’lik üçüncülük ödülünü ise Alparslan Işık aldı. Ayrıca ‘En İyi Türk Sporcu’ kategrisinde Alparslan Işık ve ‘En İyi Kadın Sporcu’ kategorisinde de Sena Gülcan Kayış 1000 TL’lik ödüllerin sahibi oldu. Ayrıca açık kategoride ilk 10’a girenlere, ‘En İyi 50 Yaş Üstü Sporcu’, ‘En İyi 1600 ELO/UKD ve Altı Sporcular’, ‘En İyi 1601-2000 ELO/UKD Puanına Sahip Sporcular’ da da dereceye girenler çeşitli para ödülleri ve madalyalar kazandı.
Geleneksel hale gelecek
Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı. İlk üçe giren sporcuların kupa ve madalyalarını Borova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Satranç Federasyonu As Başkanı Halil Hilmi Darı verdi. Türkiye’de satrançın yaygın bir spor olduğunu söyleyen Halil Hilmi Darı, “Bu uluslararası bir turnuva. Ve bunun yapılmasına katkı sunan Bornova Belediyesine çok Teşekkür ediyorum. Bize çok iyi bir ev sahipliği yaptılar. Bundan sonrada Bornova Belediyesi ile birlikte bu turnuvayı geleneksel hale getirip devam ettirmek istiyoruz” dedi.
Çocuklarımıza güveniyoruz
9 Eylül’ün Bornova’nın, İzmir’in ve Türkiye’nin kurtuluş günü olduğunu ve turnuvanında bu tarihte başladığını hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Bu anlamlı günün ruhunu yaşatmak için bu turnuvanın geleneksel hale gelmesi çok güzel olur” dedi. Başkan Atila, Bornova’nın, İzmir’in Kurtuluş Günü’nün aynı zamanda Türkiye’nin de doğum günü olduğunu ifade ederek, “Her yıl bu özel günde biraraya geliyoruz. Satranç sporu da özellikle çocukların spor yaparak eğitim aldıkları ve kendi hayatları ile ilgili stratejiyi ortaya koyabildikleri öenmli bir dal. Bizler çocuklarımıza güveniyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Turnuvamıza katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum”dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: