İzmir kulüpleri tek ses oldu
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfına (İZVAK) üye olan 6 İzmir takımı, 31 Mart yerel seçimi öncesinde ortak bir bildiri yayımladı. İmzalanan bildiriyle İzmir kulüpleri birlik-beraberlik mesajı verdi.
Yayınlanma :
25.03.2019 14:26
İZVAK çatısı altında 9 İzmir kulübünün katılımıyla ortak bir bildiri imzalandı. Düzenlenen imza törenine İZVAK Başkanı Ali Erten, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhun Bilge, Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, İzmirspor Başkanı Mustafa Gürkan katıldı. İmzalanan bildiri ile ilgili detayları paylaşan İZVAK Başkanı Ali Erten, İzmir'in spor kulüpleri olarak güç birliği ve iş birliği yapma kararı aldıklarını belirterek, en yakın zamanda merkezi ve yerel yönetimle birlikte bir "spor şurası" toplanması gerektiğini ve şehrin tüm dinamiklerinin katılımıyla "spor anayasası" oluşturulmasını istedi. Belediyelerin kulüplere destek olması gerektiğinin altını çizen Erten, “Statlarımız, sportif ve ekonomik başarımızın anahtarlarıdır. Bütün dünya örneklerinde olduğu gibi statların şehir içinde, şehre ve kulüplerimize değer katacak yapılar olarak değerlendirilmesini, bu konuda geçmiş dönemlerde yaşanan gecikmelere ve dolayısıyla büyük ekonomik kayıplara yol açan fikir ayrılıklarının artık gündemden kalkmasını, söylem ve hedef birliği oluşturulmasını istiyoruz" dedi.
“İzmir hak ettiği yerde değil”
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, İzmir’in sporda hak ettiği yerde olmadığını söyledi. Sepil, “Spora uygun olan şehrimiz bugün hala yeterli başarıya sahip değil. Şehir olarak sporda bugün olduğundan daha aktif olmak istiyoruz. Yeni gelecek olan belediye başkan adaylarının parti fark etmeksizin kulüplere destek olması gerekiyor. Biz tüm İzmir kulüpleri olarak birlikteyiz” dedi.
İmzalanan bu bildiriyle birlikte İzmir kulüplerinin sesinin daha gür çıkacağının altını çizen Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, “İzmir’e tesis yetersizliğinden olayı uluslararası spor organizasyonları alamıyoruz. Bu tarz organizasyonlar alamadığımız için şehrin spor ekonomisi de gelişmiyor. Birleşmenin en büyük nedenlerinden biri sesimizi daha gür duyurmak” ifadelerini kullandı.
İzmir’in spor alanında geride kaldığını belirten Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, “Ülkemizin incisi İzmir ne yazık ki spor alanında geride kalıyor. Tesis eksikliklerimiz var. Diğer illerin takımlarıyla rekabet konusunda eksiklikler yazıyoruz. Bu sorunları birlik olarak aşacağız” diye konuştu. Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş ve İzmirspor Başkanı Mustafa Gürkan da imzalanan bildirinin İzmir futboluna yarar getireceğini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: