İzmir MÜSİAD Üyeleri Kentsel Dönüşüm Konferansı’nda buluştu
Yayınlanma :
26.09.2012 20:51


Crowne Plaza Oteli’nde düzenlenen konferansta söz alan Aydın Şengül, ülkemizin deprem riski yüksek bir coğrafyada yer aldığını ve Türkiye’nin de bu riski ortadan kaldırması için kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.
6306 Sayılı yasa ile afet bölgelerinin dönüşümü için yasa hazırladıklarını söyleyen Şengül, dönüşüme ciddi anlamda başladıklarını ifade etti. Bu bölgelerde yaşayan halkın ise tereddütleri olduğunu bu tereddütlerin giderilmesi için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Belediyeler, Kooperatifler ve Müteahhitlerin işin içinde olması gerektiğini söyledi.
Alanlar tespit edildikten sonra anlaşma yıkım tahliye gerçekleşeceğini insanlarla kat karşılığı anlaşma yapılacağını söyleyen Şengül anlaşma belediye, bakanlıklarla bir görüşme yapılacağını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 3 ilde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü açacağını özellikle İzmir’in bir ayrıcalığını söz konusu olduğunu söyledi. Her yerin özelliğine rantına konumuna göre değişiklik göstereceğini rantı düşük olan yerlere müteahhitlerin değil TOKİ’nin gireceğini söyledi. Bayraklı ile Karabağlar’ın kentsel dönüşüm çalışmaları aynı olmayacak. Her yerin konumuna, durumuna ve ekonomik yapısına göre değişiklikler yapılacak. Bir binanın arsasının değerine, üzerindeki yapıya, büyüklüğüne göre değerler biçilecek. Bu işler için finansman desteğinin de 2B arazilerinden gelecek gelirin yüzde doksanın bu fona aktarılıp 30 yıl faizsiz konut kredisi verilecek.
İzmir’in her yerinde kentsel dönüşümün olacağını söyleyen Şengül, Türkiye’de sayılı inşaat firmalarının İstanbul’da olduğunu İzmir’deki firmalarında güç birliğiyle bu pastadan paylarını almaları gerektiğini dönüşümün başlamasıyla beraber 200 sektörün canlanacağını ifade etti.
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, kentsel dönüşüm konusunda, sen-ben anlayışının bırakılarak biz anlayışının ortaya konulması gerektiğini vurguladı. Yerel seçimlerin yaklaştığını ve dönüşüm konusunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Şengül, "Ortak akılla en doğrusunu bulmaya çalışacağız, Kentsel dönüşümü Bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi, herkes yapacak. Biz hükümet olarak gereken desteği vermeye hazırız” dedi.
Çok sayıda MÜSİAD üyesinin katıldığı gecenin sonunda MÜSİAD İzmir Şubesi Başkan Vekili Cüneyd Dayhan katılımından dolayı Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili ve Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyesi Aydın Şengül’e teşekkür ederek gecenin anısına plaket takdim etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: