weather
21°
Gerçek Haberci İzmir Girgin, "Sözün bittiği yerdeyiz, destek bekliyoruz"

Girgin, "Sözün bittiği yerdeyiz, destek bekliyoruz"

​​​​​​​Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, pandemiden en çok etkilenen kesimin çarşı esnafı olduğunu söyleyerek, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

2 Dakika
Okunma Süresi
Girgin, "Sözün bittiği yerdeyiz, destek bekliyoruz"
Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Pandemiden en çok etkilenen kesimin çarşı esnafı olduğunu söyleyen Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Sözün bittiği yerdeyiz. Çok büyük bir yardım beklemiyoruz; ama bize küçük de olsa destek lazım” ifadelerini kullandı.
“Kemeraltı’nda herkes paket servisi yapamıyor”
Girgin her esnafın paket servisi yapamayacağını dile getirerek, şu sözleri söyledi:
“Bu esnaflar arasında genelge kapsamındaki olan lokantalar, gıda, kahveler gibi belli iş kolları öncelikle biz kapatınca gelen insanlar nerede yemek yiyeceklerini, oturup kahve içeceklerini düşünüyorlar. Lokantalarla beraber düğünler kapalı. Buna bağlı olarak gelinlikçiler sektörü buradan beslendiği için işleri etkileniyor. Devletin bizi sahiplenmesini beklediğimiz anlarda da maalesef zor günlerde esnafımızın destek gördüğünü düşünmüyoruz. Kemeraltı’nda herkes paket servisi yapamıyor. Yani servisi nereye yapacağız. Oradaki esnaflar zaten ayaküstü yemek yiyor.”
“Yükün hafifletilmesini istiyoruz”
Esnafın var olan borçlarını yapılandırdığını söyleyen Girgin, “Biz esnafın bu zor günlerde yükünün hafifletilmesini istiyoruz. Kiramız, stopajımız, sigortalar, yapılandırılmış borçlarımız var. Herkes borçlarını yapılandırdı; ama şimdi nasıl ödeyeceğiz. Bu sorumsuzluk” diye konuştu.
“Şehrin kendi ekonomisi olması lazım”
Her şehir kendi ekonomisi olması gerektiğini, İzmir’e dışarıdan giren bir para olmadığını belirten Girgin, şu ifadeleri kullandı:
“Kemeraltı’nda artık turist de yok. İstediğimiz ihracat, şehir ekonomisine katkı sağlanacak hiçbir para yok. İzmir bazında konuşacak olursak İzmir’e dışardan gelen bir para yok, dışarıdan gelen bir yatırım yok, fabrikalarımız yok devlet istediği kadar para versin şehrin kendi ekonomisi olması lazım. Bazı şeyleri belediyeden bekliyoruz; ama belediye de depremi, yangını, seli her yere bir para kaçırıldı. Herkes cumartesi Pazar evinde ama kira ve stopajlar o günde çalışıyor. Eğer biz o gün dükkânlarımızı açamıyorsak devletin o günleri vergiden düşürmesi lazım. Eskiden 21.00’da kapatıyordu şimdi 19:00’a çekildi. Bu iki saatte de belki insanlar para kazanıyordu. Onu da kaybettik. O iki saatte mi virüs kaybolacak? Hükümetin insanları evlere tam kapattığınız an Avrupa’nın yaptığı gibi 15-20 günlük masraflarını karşılamak durumunda.”


 
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız