İZSU’ya “akıllı” bina
Büyükşehir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası kuracak. İhalesi bu ay yapılacak “akıllı” bina, iç ve dış mimari aydınlatma sistemlerini zamana, ortam ısısına ve kullanım yoğunluğuna göre otomatik olarak ayarlayarak yaklaşık yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak.
Yayınlanma :
08.07.2018 10:27


Yeni hizmet binasında gereksiz enerji sarfiyatının önüne geçilerek insan kaynaklı hataların ortadan kaldırılması ve kaynakların verimli kullanılması hedefleniyor. Binanın iç ve dış mimari aydınlatma sistemleri zamana, ortam ısı şiddetine, kullanım yoğunluğuna göre otomatik kontrol edilerek yaklaşık yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanacak. Hava sıcaklığına göre iç ortam ısıtması sağlanacak. Hidrofor ve su pompaları ihtiyaca göre çalışacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: