Kadınlardan "çifte" kutlama
Yayınlanma :
07.03.2018 16:56


Tüm dünyada her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü kutlanan “Dünya Böbrek Günü” bu yıl kadınlar günüyle aynı güne denk geldi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Dahil ol, Değer ver, Güçlendir” adıyla düzenlenen panele Emekli Öğretim Üyesi, Pediatrik Nöfrolog Prof. Dr. Sevgi Mir moderatör, ünlü oyuncu Zeynep Beşerler ise panelist olarak katıldı. Dr. Nejat Aksu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliği izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu da vardı.
Prof. Dr. Sevgi Mir, böbreklerin de tıpkı kadınlar gibi vücutta en fedakar organ olduğunu söyledi. Panelde organ bağışı, kadın erkek eşitsizliği, bilinçlenme sinemada kadının daha ön planda olması gibi konular tartışıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu da, “Aziz Bey 14 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. 14 yıldır Eşrefpaşa Hastanesi’nde elimizden geldiğince farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Ben çocuk doktoru olduğum için özellikle çocuklar benim için çok önemli” şeklinde konuştu. Dr. Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı etkinliklere herkesi davet etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: