Kadınlardan Müftü Nikahına Protesto
Güzelbahçe’de CHP’li kadınlar, müftülüklerde nikah kıyılmasını protesto etmek amacıyla Gece Pazarı’nda toplanıp basın açıklaması yaptılar. Kadınlar, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' diye slogan attı, pazardaki vatandaşlar da kadınlara alkışlarla destek oldu.
Yayınlanma :
13.08.2017 09:24


Türkiye Cumhuriyetinin laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten CHP Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, “Evlilik akdinin müftülükler tarafından yapılmasının önünün açılması din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır. Bu da laiklik ilkesine aykırıdır.Laikliğe açılan her gedik toplumsal kutuplaşmayı derinleştirecektir” diye konuştu.
Kadınlar daha sonra hep birlikte “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Medeni kanuna sahip çık”, “Müftülüklerde nikah kıyılmasına hayır” şeklinde slogan attılar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: