Kadir Şeker'in annesi ve babası konuştu
Konya’da üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, parkta dayak yiyen bir kadını kurtarmaya çalışırken katil oldu. O parkta yaşananlar Türkiye’nin gündemine oturdu.
Yayınlanma :
11.02.2020 12:54


Oğlunu karakoldan hastaneye sevk edilirken gören anne Zeliha Şeker, aralarında geçenleri Hürriyet'ten Musa Kesler'e anlattı:
“Biz köydeydik. Gittiği dershane ve ders çalıştığı kütüphane teyzesinin evinden uzaktaydı. Kütüphanede geç saatlere kadar çalışıyordu. Gideceği yol uzaktı. Başına bir şey gelir diye endişe ediyorduk. Teyzesi de ben de o eve gelmeden uyumazdık. O gün çok rüzgâr vardı. Telefonda konuştuk. ‘Yavrum çok bekleme, erkenden eve git’ dedim. ‘Tamam’ dedi. Parası bitmiş, onu konuştuk. ‘Sen teyzenden al, ben yakında geleceğim’ dedim. Saat 9 gibi olay olmuş. Ben köydeyim. Konya’daki kardeşim buradaki ablamı aramış. ‘Kadir’in başına büyük bir iş geldi, annesi çabuk gelsin’ demiş. Ablam da bana haber verdi. Kalktık gittik. Rüyamda görsem ‘Bu nasıl rüya’ derdim. Çocuklarımızı okutmak için didindik hep."
'Bir dakika görebildim'
"Biz geldiğimizde karakola götürmüşler. Polisler (hastaneye götürülürken) halime acıdı. Bir dakikalığına görebildim. Sarıldım yavruma. Yaprak gibi titredi. Ben de titredim. Bir gün de sararmış solmuş. Konuşmadık. ‘Üzülme anne’ dedi. Çok destek alıyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Adalet yerini bulacak inşallah.”
Baba Cengiz Şeker: Olay ailemizi yıktı bıraktı
Baba Şeker de Kadir’in en son iki hafta önce anneannesinin cenazesi için köye geldiğini anlatarak şunları söyledi:
“Bu olay yıktı bıraktı bizi. Hiç aklımızdan geçmezdi. Kadir çok iyi niyetliydi. O an kadının feryatlarını duyunca çekip gidememiş. Adama ‘abi’ diye de hitap etmiş ama sonu iyi gelmiyor. Ne o adamı tanırız ne de ailesini. Kadir kristal gibi bir çocuk. Yalanı da olmaz. Keşke olmasaydı ama olmuş. Keşke kadınlara şiddet olmasa, televizyonlarda şiddet dizileri olmasa, insanların canı yanmasa, gençlik harcanmasa. Adaletin tecellisini bekliyoruz. Kadir’in masum olduğuna, hiçbir kötülük kastı olmadığına inanıyoruz.”
Keşifte o anları anlattı
Tutuklanarak Konya Cezaevi’ne konulan Kadir Şeker, soruşturma savcısının talebiyle önceki akşam keşif için olayın yaşandığı parka getirildi. Kadir Şeker ve görgü tanıkları o gece olanları tek tek anlattı, yer gösterdi. Polis parkın etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: