• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Karabağlar'da "Eğitimin dünü ve bugünü" konuşuldu
İZMİR
Yayınlanma: 19 Aralık 2024 - 16:45

Karabağlar'da "Eğitimin dünü ve bugünü" konuşuldu

İZMİR
19 Aralık 2024 - 16:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karabağlar’da “Eğitimin dünü ve bugünü” konuşuldu
Karabağlar Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından düzenlenen panelde, “Eğitimin Dünü, Bugünü” konuşuldu. Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Çok Amaçlı Salon’nda gerçekleştirilen etkinlikte, aydınlanma yolunda eğitim reformlarının önemi vurgulandı.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şube Başkanı Özgün Utku’nun moderatörlüğünde yapılan panele, Eğitimci, Şair ve Yazar Hidayet Karakuş, Eğitimci Yazar Mevlüt Kaplan, Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Şen ve Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan konuşmacı olarak katıldı.

Paneli, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Duyan, CHP ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

"Cehaletle savaş devam ediyor"

Panelin açılış konuşmasını yapan Özgün Utku, eğitimin ülkenin geleceği için önemine değindi. Utku, “Eğitim, Atatürk’ün en çok önem verdiği konuların başında geliyordu. Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde bile eğitim şûrasını toplayarak, asıl büyük savaşın cehaletle yapılacağını herkese göstermiştir. O gün olduğu gibi bugün de cehaletle mücadele devam ediyor” dedi.

Utku, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Karabağlar Belediyesi ve Başkan Helil Kınay’a da teşekkür etti.

Başkan Kınay: "Eğitim mücadelesi yeniden başlıyor"

Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Köy Enstitüleri'nin kapatılmasının büyük bir hata olduğunu vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra asıl mücadelenin eğitim ve aydınlanma devrimleriyle başlayacağını biliyordu. Ancak bugün, emanete tam anlamıyla sahip çıkamadığımız bir gerçek. Köy Enstitüleri’nin kapatılması bu ülkeye yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Biz, Karabağlar gibi küçük Türkiye’de, eğitimden başlayarak demokrasi, adalet, hak ve özgürlük temellerini atmanın mücadelesini veriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği ve aydınlanma yolunda adımlarımızı geçmişten ders alarak atacağız” dedi.

Sorunları anlattılar

Konuşmacılardan Mevlüt Kaplan, Atatürk’ün eğitim sistemini kurarken yaptığı çalışmalar ve köylerdeki eğitim sorunlarına dikkat çekerken Hidayet Karakuş da, öğretmenlerin toplumda değer görmemesini eleştirerek, “Bugün öğretmenler, kazandıklarıyla ölçülen bireyler haline geldi. Eğitim konusunda herkesin fikri var, ancak öğretmenlerin yeterince dinlenmediği bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Özgür Şen ve Nafiz Ceylan ise atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ve eğitim müfredatındaki eksikliklere değindi.

Konuşmaların ardından Başkan Helil Kınay, panelistlere katılımları için teşekkür ederek birer fidan sertifikası takdim etti.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin’e son görev
Menemen Belediyesi'nde Tahir Şahin’e son görev
Çeşme Belediyesi’nden Muharrem Ayında aşure ikramı 
Çeşme Belediyesi’nden Muharrem Ayında aşure ikramı 
Başkan Denizli, “Komşularımızın yanındayız”
Başkan Denizli, “Komşularımızın yanındayız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: “Projelerimizi Tamamlayıp Hak Sahiplerine Teslim Edeceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama: “Projelerimizi Tamamlayıp Hak Sahiplerine Teslim Edeceğiz”
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u görevden aldı; yerine Burhanettin Duran'ı atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u görevden...
EGM sürücüleri uyardı: 10 Temmuz'da başlıyor
EGM sürücüleri uyardı: 10 Temmuz'da başlıyor
Murat Çalık yoğun bakıma alındı
Murat Çalık yoğun bakıma alındı
Özgür Özel Sancaktepe'de konuştu: Hırsızlık yapan ırak olacaksa senin bu ülkeden ırak olman lazım
Özgür Özel Sancaktepe'de konuştu: Hırsızlık yapan ırak olacaksa...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: Cumhurbaşkanımız Cumartesi günü tarihi bir açıklama yapacak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: Cumhurbaşkanımız Cumartesi...
DEM'den Yeni Öcalan Açıklaması: 'Keyfilik Göstergesi'
DEM'den Yeni Öcalan Açıklaması: 'Keyfilik Göstergesi'

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım