• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Karşıyaka Çarşı'nın revizyon projesi yola çıkıyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 21 Kasım 2019 - 11:32

Karşıyaka Çarşı'nın revizyon projesi yola çıkıyor

Karşıyaka Belediyesi ve DEÜ’den iş birliği imzası

GÜNDEM
21 Kasım 2019 - 11:32
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karşıyaka Çarşı’nın revizyon projesi yola çıkıyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Karşıyaka Çarşı’nın revizyon çalışmalarına sağlanacak akademik destek için proje protokolü imzaladı. Başkan Tugay “Protokolümüzü hızla uygulamaya geçirecek, Çarşımızı bilimin ışığıyla yenileyeceğiz” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi, kentin en önemli marka değerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile iş birliği protokolü yaptı. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar arasında imzalanan proje protokolü çerçevesinde, DEÜ Mimarlık Fakültesi tarafından Çarşı’nın revizyon çalışmalarına akademik destek sağlanacak. Anket ve çalıştaylar ile bölge esnafı, halk ve sivil toplum örgütleri de sürece dahil edilecek. 

NELER YAPILACAK?

“Karşıyaka Çarşı Bölgesini Geliştirmeye Yönelik Çalışmalara Temel Olacak Analiz, Sentez ve Olası Mekânsal Gelişme Senaryolarının Oluşturulması” başlıklı proje çalışması; DEÜ Mimarlık Fakültesi’nde görevli 5 akademisyenin öncülüğünde yürütülecek. Çarşı bölgesinin işlevsel ve mekânsal dinamiklerinin ortaya konulacağı, alanın gelişimine yönelik çalışmalara kaynak olacak araştırma, analiz, sentez ve temel gelişme stratejilerinin oluşturulması hedeflenecek.

ULUSAL YARIŞMA 

Analiz ve anket çalışmaları; esnaf, bölge halkı ve resmi kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve derneklerin katılımıyla çalıştaylar yapılacak. Elde edilecek veriler doğrultusunda temel gelişme stratejileri ve senaryoları oluşturulacak. Son aşamada hazırlanacak rapor, ulusal çapta düzenlenmesi planlanan ‘Kentsel Tasarım Yarışması’nın şartnamesine de esas olacak.

KARŞIYAKA’YA YAKIŞACAK 

Karşıyaka Çarşı’yı yıllar boyu sorunsuz şekilde yaşayacak bir bölge haline getirmeyi hedeflediklerini aktaran Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’nın kalbi ve vitrini konumundaki Çarşı bölgesini, Karşıyaka markasına yakışır hale getirmek istiyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile yaptığımız iş birliğinin bu yolda bizlere çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyor, destekleri için şimdiden çok teşekkür ediyorum. En kısa sürede protokolümüzü uygulamaya geçirecek; yıllardır süregelen sorunlara bilimin ışığında kökten çözüm sağlamak, çocuklarımıza daha çağdaş ve daha güzel bir Çarşı bırakmak için el ele çalışacağız” dedi. 



 
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
İmamoğlu'ndan yaşanan 'terörsüz Türkiye' sürecine dair paylaşım: Desteğimizi sürdüreceğiz
İmamoğlu'ndan yaşanan 'terörsüz Türkiye' sürecine dair paylaşım: Desteğimizi sürdüreceğiz
İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi
İBB soruşturmasında 8 kişiye tutuklama talebi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye talebi
Son Haberler
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu:...
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”...
CHP'nin
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bugünkü adresi...

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım