• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Karşıyaka'da 'ileri yaş' için örnek iş birliği sürüyor
İZMİR
Yayınlanma: 04 Ekim 2024 - 11:35

Karşıyaka'da 'ileri yaş' için örnek iş birliği sürüyor

İZMİR
04 Ekim 2024 - 11:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karşıyaka’da ‘ileri yaş’ için örnek iş birliği sürüyor
Karşıyaka Belediyesi; Gündüz Yaşam Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi gibi projelerde iş birliği yaptığı Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ve Ege Geriatri Derneği ile protokol yeniledi. İş birliklerini sürdürerek ileri yaş hizmetlerini daha da etkin hale getireceklerini söyleyen Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamızı, ‘Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı’na taşıyacağına da inandığım değerli iş birlikleri için derneklerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karşıyaka’da yaşayan ileri yaşlı vatandaşlara ve ailelerine yönelik projelerini daha verimli ve etkin hale getirmeyi amaçlayan Karşıyaka Belediyesi; Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ve Ege Geriatri Derneği ile ortaklaşa hizmet üretmeye devam edecek. Bu amaçla, belediye ve dernekler arasındaki mevcut iş birliği protokolleri yenilendi ve törenle tekrar imzalar atıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğindeki tören; Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin ve Şube Koordinatörü Belgin Karavaş ile Ege Geriatri Derneği Başkanı Psikolog Mevlüt Ülgen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile imzalanan protokole göre dernek, Alzheimer hastaları ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmetlerde Karşıyaka Belediyesi’ne bilimsel ve akademik danışmanlık yapmaya devam edecek. Belediye ve dernek iş birliğinde; Alzheimer hastaları, hasta yakınları, bakıcılar, gönüllüler ile sağlık ve bakım profesyonelleri için gerçekleştirilen eğitimler de sürdürülecek. Yeni dönemde yine önemli başlıklarda söyleşi, seminer ve kısa süreli kurslar düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası projeler yürütülecek. Ayrıca, Karşıyaka Kent Konseyi, Alzheimer hasta yakını, muhtar, ilgili meslek odaları gibi farklı temsilcilerin de katılımıyla ‘Gündüz Yaşam Merkezi Danışma Kurulu’ oluşturulacak.

YAŞLI DOSTU ŞEHİRLER KÜRESEL AĞI

Karşıyaka Belediyesi ve Ege Geriatri Derneği arasında yapılan protokolle de Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı ‘Yaşlı Dostu Şehirler Rehberi’nde belirtilen hedefler, iş birliği içerisinde uygulamaya geçirilecek. Böylece, Karşıyaka’nın ‘Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı’na katılması için önemli adımlar atılacak. Dernek, Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’ne danışmanlık yapmaya da devam edecek. Ders koordinatörleri, akademisyenler ve eğiticiler, yine dernek üyeleri ve gönüllülerinden oluşacak. Ayrıca, yaşlılık ve yaşlı sağlığına yönelik ortak ulusal ve uluslararası projeler tasarlanacak. Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan Yaşlı Araştırmaları ve Politikaları Merkezi için de iş birliği yapılacak.

“YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakalı büyüklerimize yönelik hizmetlerimizi yoğunlaştırmak ve çeşitlendirmek, onların ve yakınlarının yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla Ege Geriatri Derneği ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile iş birliklerimizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Gündüz Yaşam Evi ve Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi başta olmak üzere, çalışmalarımıza sağladıkları tüm katkılar için ve önümüzdeki süreçte hizmetlerimize verecekleri destekler için derneklerimize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz
Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz
CHP İzmir hukuksuzluğun onuncu gününde de ses yükseltti!
CHP İzmir hukuksuzluğun onuncu gününde de ses yükseltti!
Srebrenitsa Soykırımı Menemen'de unutulmadı
Srebrenitsa Soykırımı Menemen'de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden “Kentsel Dönüşüm Durdu” İddialarına Yalanlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden “Kentsel Dönüşüm Durdu” İddialarına Yalanlama
Son Haberler
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
Özgür Özel’e jet soruşturmaya CHP’li isimlerden sert tepki
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu: 'Devlet Bahçeli modeli oluştu'
MHP'li Feti Yıldız 'terörsüz Türkiye' sürecinin yeni adını koydu:...
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan re’sen soruşturma başlatıldı
Özgür Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”...
CHP'nin
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bugünkü adresi...
Bornova’da bal gibi proje
Bornova’da bal gibi proje

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım