Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda öncü projelere imza attı. İlçede ilk kez belediye bünyesinde ‘Arama Kurtarma Ekibi’ kurulurken, ‘Mahalle Afet Gönüllüleri’ projesiyle bilinçli bir halk örgütlenmesi oluşturuldu. Eğitim ve tatbikatlarla yüzlerce vatandaşa temel afet bilinci aşılandı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’yı afetlere hazırlıklı hale getirmek ve halkımızı bilinçlendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, kenti olası afetlere karşı dirençli ve hazırlık hale getirmek amacıyla 2025 yılı boyunca önemli adımlar attı. İlk kez kurulan Karşıyaka Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi’nin kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik olarak, yıl içinde 20 ayrı eğitim programı gerçekleştirildi. AFAD iş birliğiyle yürütülen bu çalışmalarla ekiplerin müdahale yetkinliği üst seviyeye taşındı. Toplumsal dayanıklılığı güçlendiren Karşıyaka Mahalle Afet Gönüllüleri (KARMAG) çalışmaları da yıl boyunca aralıksız sürdü. 36 günlük eğitim programlarıyla 570 gönüllü, afet öncesi ve sonrası süreçlere aktif katılım sağlayacak şekilde hazırlandı.
HEDEF BİLİNÇLİ TOPLUM
Ayrıca yıl boyunca 41 okul Afet Eğitim Merkezi’nde ağırlandı, 1067 öğrenci afet eğitimi aldı. İlçe genelindeki okullarda düzenlenen afet farkındalık eğitimlerine ise 250 öğrenci katıldı. Böylece uzun vadeli toplumsal farkındalık hedefi doğrultusunda afet bilinci gelecek nesillere erken yaşta kazandırıldı. Kamu binaları ve eğitim kurumlarında yapılan tahliye tatbikatları ile 370 vatandaş, afet anında doğru hareket etme konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi.
BİLGİYLE GÜÇLENEN AFET YÖNETİMİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Afetlere açık, riskli bir coğrafyada yaşadığımız gerçeğinden yola çıkarak; bizim için en güçlü savunma hattı, bilgili ve bilinçli bir toplum oluşturmaktır. Bilgi güçtür. Karşıyaka’da afet yönetimini yalnızca kriz anlarıyla sınırlamıyor; eğitimle, hazırlıkla ve dayanışmayla ele alıyoruz. Çocuklarımızdan gönüllülerimize, belediye personelimizden mahalle sakinlerimize kadar her kesimi bu sürecin parçası haline getiriyoruz. Kurumlarımızla, gönüllülerimizle ve vatandaşlarımızla el ele vererek bu farkındalığı büyütmeye devam edeceğiz. Karşıyaka’yı afetlere karşı daha hazırlıklı, daha güçlü ve daha güvenli bir kent haline getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Karşıyaka’da ‘dirençli kent’ hamlesi!
Afet hazırlıkları güç kazandı
Yayınlanma :
03.01.2026 10:31
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: