Kendinden Büyük Tümörle Dünyaya Geldi Yaşama Azmini Kaybetmedi
Doktorların canlı doğması bile mucize dediği, daha 6 aylıkken bedeninden büyük tümörle dünyaya gelen Sare İnci bebek yaşama sımsıkı tutundu.
Yayınlanma :
13.07.2017 10:38


Anne Karnındayken Tümör Teşhisi Konuldu…
İzmirli Öğretmen Didem Altıntaş ile özel bir şirkette çalışan Selim Altıntaş’ın tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen bebeklerine daha anne karnındayken tümör teşhisi konuldu. İlk başta tümörün alınabilecek boyutta olduğu söylendi. Ancak tümör haftalar geçtikte büyüyordu. Ayrıca anneye de "Gebelik Tansiyonu" teşhisi konuldu. Çiftin gittiği doktor aileye SBÜ Tepecik EAH Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’ne yatması gerektiğini söyledi. Gerekli tetkiklerin tamamlanmasının ardından anne Didem Altıntaş ameliyata alındı.
Baba Selim Altıntaş’ın “Ameliyat esnasında 1.5 saat bana 1.5 asır gibi geldi. Bir yanda kızım, diğer yanda eşim. Ya ikisi de kurtulacaktı ya da ikisi de beni bırakacaktı" sözleriyle anlattığı o anların ardından İnci bebek dünyaya geldi. Bebek hemen nakil ambulansıyla Tepecik Hastanesi Bornova Ek Bina’daki Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne götürüldü. Burada doktorlar, "3 gün hayata tutunursa 4. gün ameliyatla tümör alınacak" dedi. Minik İnci o kritik 3 günü atlatmayı başardı. 4. gün de ameliyata alındı.
Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tunç Özdemir’in başkanlığında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla tümörü alınan İnci bebeğin daha sonra kalbi durdu. Kalp masajıyla yeniden hayata döndü. İnci bebek tümör ameliyatının ardından bir tümör ameliyatı ve birde göz ameliyatı geçirdi.
Bizi Hiç Bırakmadı…
İlk tümör alındığında 1340 gramdan 580 grama düşen İnci bebek şuan 1660 grama kadar ulaştı. Tepecik EAH Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi devam eden İnci bebek, artık ailesine kavuşmak için gün sayıyor. Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Esra Özer İnci bebeğin durumunun iyiye gittiğini ve bir müddet daha tedavisine devam edileceğini söyledi. Didem ve Selim Altıntaş, bebeklerine kavuşacakları için çok heyecanlı olduklarını söyleyerek "Onu ilk defa kucağımıza alacağız. Yıllar sonra ona ne kadar mücadeleci bir kız olduğunu anlatacağız. Biz onu, o da bizi hiçbir zaman bırakmadı. Çok heyecanlıyız. Başta doktorumuz olmak üzere bebeğimizi yaşatmak için çaba sarf eden tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz." dediler.
İkizi Olacakmış…
İnci’nin ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Tunç Özdemir ise İnci gibi tümörlü bebeklerde genellikle kalp yetmezliğine bağlı ölümler olduğunu kaydederek "Ancak İnci'nin durumu farklıydı. Bebekten daha büyük bir tümörle karşı karşıyaydık. Biz buna ikizi olacakmış da olmamış diyoruz. İnci'nin tümörünü almasaydık şu an kaybetmiş olacaktık. Onun yaşama tutunması için onunla ilgilenen bütün hastane personelini de çok mutlu etti." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: