Kılıçdaroğlu: Eğitim sistemimiz felç edildi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Devlet okuluna giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet yok. 21. yüzyıldan söz ediyorum” dedi.
Yayınlanma :
16.09.2020 12:22


Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:
EĞİTİM SİSTEMİMİZ FELÇ EDİLDİ
18 yıllık eğitim sisteminde eğitim sistemimiz felç edildi. Eğitim sisteminden hiçbir anne ve baba memnun değil.
Anneler ve babalar eğitim sisteminden şikayet ediyor. Durumu iyi olanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor. Ama durumu iyi olmayanlar çocukları devlet okullarını gönderiyor. Eğitim olağan üstü bir eşitsizlik tablosu var.
MEB ile ilgili geldiğimi bir süreç var, pandemi süreci var. Bu sorunları en rahat nasıl aşabiliririz bunları konuşmak için basın toplantısı düzenledik.
Bugün devlet okullarında zorunlu örgün eğitim kapsamında devletin 54 bin 715 okulu bulunmaktadır. Ayrıca 13 bin 870 de özel okulumuz var. Zorunlu örgün eğitim kapsamında toplam sınıf 588 bin 10… Derslik başına 25.8 öğrenci düşmekte. Özel okullarda ise 139 bin 337 derslik var, öğrenci sayısı ise 11 öğrenci düşüyor. Özel okullarda eğitim kalitesi olduğu aileler özel okullara gönderiyor. Devlet okullarında 15 miliyon 189 bin öğrenci devlet okullarında. Özel okullarda okuyan sayı ise 1 milyon 468 bin 198. Devletteki öğretmen sayısı ise 94 bin 936’dır. 174 bin 750 öğretmen görev yapıyor.
3 MİLYON ÖĞRENCİNİN EVİNDE İNTERNET YOK
Devlet okuluna giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet yok. 21. yüzyıldan söz ediyorum. Türkiye’yi çok farklı bir şekilde iktidarın lanse ettiğni biliyorum. Ama rakamlar yalan söylemez.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: