Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir mitinginde konuştu.
Konuşmasında ekonomide yaşanan krize değinen Kılıçdaroğlu "Bugünkü hayat pahalılığı içinde en çok sorun yaşayan kadındır. Büyük sıkıntılar çeken kadınlarlardır. O nedenle benim kadınlara borcum var" ifadesini kullandı.
"Hiçbir ailede benim gelirim yoktur lafını duymayacaksınız"
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğim. Aile Destekleri Sigortası ile hiçbir ailede benim gelirim yoktur lafını duymayacaksınız. Kadın gidecek çekecek parasını. Kimse bilmeyecek. Yoksulluğu afişe etmeyeceksin. Bir yerde yoksulluk varsa o devleti yönetenlerin ayıbıdır. Bitireceğim yoksulluğu. Hiç kimse ben fakirim diye yardım istmeyecek. Bu topraklara baharı getireceğim, huzuru getireceğim. Hiçbir ailenin suyu, elektriği, doğalgazı kesilmeyecek. Huzur içinde beraber yaşayacağız.
İktidarın göçmen politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu "Türkiye yol geçen hanına döndü, bütün sınırlarımız delik deşik. Söz verdim en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız. Benim evladım işsiz, senin evladın işsiz, onlar asgari ücretin yarısına çalışıyor onlar da mağdur. Onları göndereceğiz. Emek sömürüsünün karşısındayız. Afganlar da var, onları da kendi ülkelerine uğurlayacağız" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: