Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan hakaret eden sanık: Cezamı ahirette almak isterim, adliyeye düştüğüm için çok üzgünüm
Eskişehir'de Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. Mahkumiyet kararı, adli para cezasına çevrilen sanık, "Ahirette cezamı almak isterim. Burada ceza almak istemiyorum. Adliyeye düştüğüm için çok üzgünüm" dedi.
Yayınlanma :
14.05.2019 12:04


Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz sanık Bahtiyar A. ile taraf avukatları hazır bulundu.
Savunmasında, pişman olduğunu belirten sanık Bahtiyar A, "Akıllı telefonlar yüzünden oldu. Ben aslında öyle demek istemedim. 'Bunları def etmek lazım' yazacaktım, klavye 'linç etmek' diye çevirmiş. Klavye hatası. Ahirette cezamı almak isterim. Burada ceza almak istemiyorum. Adliyeye düştüğüm için çok üzgünüm. Zaten bu olay sonrası sosyal medya hesabımı kapattım" dedi.
CHP Genel Merkezi ve Eskişehir İl Başkanlığı adına davaya müdahil olan Avukat Kemal Sayılır ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.
''LİNÇ ETMEK' KELİMESİYLE 'DEF ETMEK' KELİMESİ ARASINDA ANLAM BİRLİĞİ YOK'
Akılı klavyelerin, eş anlamlı kelimeleri tamamlamadığını savunan Sayılır, "Hepimiz bu tip telefonlar kullanıyoruz. Kaldı ki 'linç etmek' kelimesiyle 'def etmek' kelimesi arasında anlam birliği yoktur" ifadelerini kullandı.
Sanığı 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek ve aşağılamak' suçundan 1 yıl 3 ay hapse mahkum eden hakim, kararı 9 bin lira adli para cezasına çevirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen yıl ekim ayında Batman'da hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün Eskişehir'de yapılan cenaze törenine katılmıştı. Tören sonrası Bahtiyar A. hem kendisine ait sosyal medya hesabından hem de bir yerel gazetenin internet sitesinde konuyla ilgili yaptığı haberin yorum bölümüne hakaret içerikli ifadeler yazmıştı. Gözaltına alınan sanık, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: