Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' tepkisi: Türkiye yönetilmiyor, savruluyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2020'den itibaren geçerli ve net 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin eleştirilerde bulunarak, "Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor" ifadesini kullandı.
Yayınlanma :
26.12.2019 20:50


Saray’da yaşayanlar, Katarlıların ve yandaşın rantını düşündüğü kadar #asgariücret’linin geçim sıkıntısını düşünmüyor, açlık ve sefalete mahkûm ediyor... Ne diyorduk, “Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) December 26, 2019
Bugün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki toplantıda 2020 için belirlenen asgari ücret tutarı yüzde 15.03 artışla 2 bin 324 TL oldu.Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, kararı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: