Kılıçdaroğlu: Türkiye itibar kaybedecek
Ankara'da esnaflara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği geçerse Türkiye itibar kaybedecek, hukuk devleti olmaktan çıkacak. Üstünlerin hukukunun olacağı bir devlete dönüşecek. Bir kişiyi kandıran 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçirebilecek" dedi.
Yayınlanma :
04.04.2017 13:13


Cumhurbaşkanlığı ortak paydamızdır. 80 milyonu temsil eder. Bu yüzden tarafsız olmalıdır.
Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı arzu ettiği zaman Meclis'i feshedip seçime götürme yetkisi veriyoruz.
Deniyor ki efendim kendisi de seçime gidiyor. Olabilir. Sorun bir kişiye Meclis'i feshetme yetkisi verilsin mi verilmesin mi? Soru budur.
Bunun partilerle bir alakası yok. İsterse 50 bakanlık olacak, isterse hiç bakanlık olmayacak. Resmi gazetede bir sabah yayınlanacak, öyle göreceğiz.
'Bir Kişiye OHAL İlan Etme Yetkisi Veriliyor
Anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridir. Hepimizin haklarını güvence altına alır. Adaletin bize ihtiyacı yok. Adalete ihtiyacımız yok diyorsanız gidin evet oyu kullanın. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmayacak. Bugün OHAL'i Meclis ilan ediyor. Bu anayasa geçerse OHAL'i kim ilan ediyor? Tek başına Cumhurbaşkanı. Bir kişiye bu kadar yetki vermek doğru mu?
'Ben Bunları Söyleyince Yalan Söylüyor Diyorlar, Gülüyorum Tabi'
Öyle yetkiler veriyoruzki ekonomik ve sosyal alanda istediği kararnameyi çıkarabilir. Ben bunları söyleyince yalan söylüyor diyorlar. Gülüyorum tabi. Kendilerine çok açık ve net çağrı yaptım. Benim bir televizyon kanalım yok. Benim öyle arkamdan koşturan gazetecilerim yok. Onların binlerce var. Diyorum ki arzu ettiğiniz gazeteciler olsun, siz her biriniz yarım saat konuşun ben 15 dakika. Vatandaş da dinlesin, kim doğru, kim yanlış. Ona göre kararını versin. Efendim 16 Nisan'dan sonra bir araya gelelim. Efendim kavga ederiz. Niye kavga edelim.
'Asıl Yeni Modelde Çift Başlılık Var'
Çift başlılık var diyorlar. Asıl yeni modelde çift başlılık var. Çünkü hem başkan hem partisinin başkanı olacak. Böyle bir devlet yönetimi dünyanın neresinde var. Meclis'le Saray arasına kalın bir duvar örülüyor.
Çocuklarımız için partilerden bağımsız oturup karar vermemiz gerekiyor. Bu anayasa iki sınıflı bir toplum yaratıyor: Üstünler ve garibanlar.
Türkiye itibar kaybedecek, hukuk devleti olmaktan çıkacak. Üstünlerin hukukunun olacağı bir devlete dönüşecek. Bir kişiyi kandıran 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ele geçirebilir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: