Kılıçdaroğu:'Bunu Sadece Darbe Dönemlerinde Gördük'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 16 Nisan referandumuna ilişkin olarak, “Zor koşullarda bir referanduma gidiyoruz ama bu referandumdan ‘hayır’ çıkaracağız” dediği bildirildi.
Yayınlanma :
03.03.2017 09:54


‘Darbe Dönemlerinde’
Milliyet’in aldığı bilgilere göre görüşmede tutuklu gazetecilerin durumu, basın özgürlüğü ve 16 Nisan referandumu ele alınan. Heyetin, referandumun eşit koşullarda gerçekleşmiyor olmasından duydukları endişeyi paylaşması üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “İktidarın kendisi ve bütün devlet organları ‘evet’ kampanyasını başlatmış durumdalar. Hükümet ‘evet’in serbest olduğu bir atmosfer ele alıyor,
‘hayır’ın adeta suçlandığı bir atmosfer yaratıyor. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı tarafsız değil, tarafsız olması gereken vali, kaymakam, devlet organları tarafsız değil, tarafsız olması gereken yargı tarafsız değil. Zor koşullarda bir referanduma gidiyoruz ama bu referandumdan ‘hayır’ çıkaracağız” dediği ifade edildi.
Kılıçdaroğlu’nun şunları kaydettiği belirtildi: “Parlamentonun kanun yapma tekeli elinden alınmış oluyor. Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili kararları bundan sonra sadece başkan alacak. Bugün Cumhurbaşkanı yurt dışına gittiğinde ona TBMM Başkanı vekâlet ediyor. Meclis Başkanı da seçimle gelen birisi, anayasa değişikliği eğer kabul edilirse başkanın yerine seçimle gelmeyen birisi vekâlet edecek. Biz bunu sadece darbe dönemlerinde gördük. Ayrıca bu anayasa değişikliği kabul edildiğinde bugün yaşadığımız olağanüstü hal uygulamaları süreklilik kazanacak artık, işin doğrusu 1789 Fransız devriminin gerisine düşmüş olacağız.”
Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğü ve gazetecilerin durumuna ilişkin olarak, “Gazetecilerin özgürce haber yaptıkları, haber yapabilecekleri, düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri, eleştirilerini yapabilecekleri bir ortamı sağlamak aslında demokrasiye yapılmış en büyük katkıdır.
Biz medyayı yasama, yargı ve yürütme dışında dördüncü güç olarak kabul ediyoruz. Basın ve ifade özgürlüğü demokratik toplumun en vazgeçilmez unsuru. Tutuklu gazetecilerin yaşadığı sıkıntılardan haberdarız, ilgileniyoruz” dediği ifade edildi.
Kılıçdaroğlu’nun Venedik Komisyonu raporunun yayımlanacak olduğunun anımsatılması üzerine, “Eleştirel olması bekleniyor, doğru olan eleştirilere her zaman kulak kabartırız” dediği ifade edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: