Kısa Filmin ve tiyatronun ustaları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi Sanat Kursları Şenliği sinema ve tiyatro kursiyerlerinin muhteşem performanslarına sahne oldu. Buca Belediyesi’nin sinema yönetmenlik kursunda eğitim alan kursiyerler çektikleri kısa filmi, tiyatro kursunda eğitim alan kursiyerlerse ‘Azizname’ adlı oyunlarını Sanat Kursları Şenliği’nde Bucalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Sinemaya ve tiyatroya gönül verip kısa zamanda büyük yol kat eden kursiyerler ortaya koydukları eser ve performanslarıyla göz doldurdu.
Yayınlanma :
14.04.2018 10:33


Senaryodan film oluşumuna kadar tüm aşamaları uzman eğitmenlerden öğrenen kursiyerlerin, Leyla Erbil’in Ölü adlı öyküsünden sinemaya uyarladıkları kısa filmi Bucalı izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Film, ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak.
Bucalılara sanat dolu geceler sunan şenlik, kısa film gösteriminin ardından Buca Belediyesi tiyatro topluluğunun sahnelediği Azizname adlı oyunla sürdü. Aziz Nesin’in usta kaleminden çıkan her dönem seyirciye ulaşmayı başarmış bol kahkahalı Azizname oyununu Bucalı sanatseverler için sahneleyen kursiyerler oyunculukları ile göz doldurdu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: