KKTC'de devlet hastanesi pandemi hastanesine dönüştürülüyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin korona virüs hastaları için pandemi hastanesine dönüştürüleceği belirtildi.
Yayınlanma :
29.03.2020 19:30


Bakan Pilli, Kolan Hastanesi’nin dışında ihtiyaç duyulması halinde acil hastaların Girne Akçiçek ve Mağusa Devlet Hastanesine yönlendirileceğini, yine ihtiyaç duyulması halinde YDÜ Hastanesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesine hastaların sevk edilebileceğini kaydetti.
Pandemi hastanesinde çalışacak doktorlar ve ekiplerin gruplara ayrıldığını ve çalışma saatlerinin belirlendiğini aktaran Bakan Pilli, bu ekiplerin belli aralıklarla korona virüs testlerinden geçirileceğini, birçok ülkede sağlık çalışanlarının enfeksiyondan etkilendiğini, buna engel olmak amacıyla gerekli ekipmanların da sağlandığını vurguladı.
Pilli, yine 2’şer haftalık periyodik olarak çalışacak sağlık çalışanlarının ailelerini riske atmamaları adına önlem aldıklarını, bu süreçte doktorlar ve hemşirelerin konaklaması için gerekli otel ve yurtların kiralandığını ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: