• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Kömür satış yerlerine sıkı denetim
İZMİR
Yayınlanma: 16 Aralık 2024 - 10:14

Kömür satış yerlerine sıkı denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri hava kalitesi için denetimde

İZMİR
16 Aralık 2024 - 10:14
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kömür satış yerlerine sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin hava kalitesini korumak için kirliliğe neden olan nitelikteki yakıt satışlarına karşı mücadelesini sürdürüyor. Hava Kirliliği Denetim Ekibi, kirletici unsurların başında gelen kaçak kömür denetimlerini özellikle kış aylarında sıklaştırdı. Kentte bulunan 280 adet kömür satış yeri, yıl içerisinde 900 kez denetlendi. Alınan numuneler, akredite laboratuvarlarda incelenerek, belirlenen kriterleri yerine getirmeyen satış yerleri için yasal işlem uygulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ısınma amaçlı kullanılan yakıtların, hava kirliliğine dönüşmemesi için mücadeleyi sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hava Kirliliği Denetim ekibi, kış aylarında artan kömür kullanımına bağlı olarak değişen hava kalitesi için denetimlerini arttırdı. İzmir’de 280 kömür satış deposunu yıl içerisinde 900 kez denetleyerek, numuneler alan ekipler, satışı yapılan kömürlerin standartlara uygunluğunu da akredite laboratuvarlarda inceliyor. Analiz sonucu yürürlükteki mevzuatta belirtilen standartlara uygun olmayan kömür satış yerleri hakkında ise yasal işlem uygulanıyor.

Numuneler mühürlenerek alınıyor

Hava Kirliliği Denetim Ekibi’nde görevli Metalurji ve Malzeme Mühendisi Gökhan Doğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce kömür satış izin belgesi bulunan 280 depoda, yıl içerisinde denetimlerini sürdürdüklerini belirtti. Gittikleri depolardan mühürleyerek aldıkları 3 poşet kömürün laboratuvarlarda incelendiğini söyleyen Gökhan Doğan, belirlenen yönetmelik ile genelgeler çerçevesinde numuneler alındığını ifade etti.

“Satış izin belgesi bulunmalı”

Kaçak kömür satışlarını engellemek için mücadele ettiklerini de vurgulayan Doğan, İzmirlileri kalitesiz kömür satışlarına karşı uyardı. Yurttaşların kömür alırken, İzmir Valiliği tarafından onaylı satış izin belgesini sormalarını isteyen Gökhan Doğan, “Kömür satıcılarında, İzmir için satış izin belgesi bulunmalı. Satış izin belgesi olmayan kömürler, mevzuata aykırı kömür sınıfında” dedi.

Doğalgaz kullanımı yaygınlaştı

İzmir’de artan doğalgaz kullanımı nedeniyle kömür satışlarının düştüğüne dikkat çeken Gökhan Doğan, “Son 5 yılda kayıtlı 364 kömür satış deposu sayısı 280’e düşerek yüzde 23 oranında azalma yaşandı” dedi.

Hava kalitesi ölçülüyor

Hava kirliliğini önlemek için yakıtların kalitesini kontrol eden ekipler, bunun yanı sıra yakma sistemlerinin tekniğine uygunluğunu da denetliyor. Kaloriferlerin eğitimli kişilerce yakılmasının sağlanması, baca ve kazan temizliklerinin, bakımlarının düzenli yapılması için de bilinçlendirme faaliyetleri yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 adet sabit tip, 1 adet mobil (gezici) olmak üzere toplam 10 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu ile kentin hava kalitesini sürekli ölçüyor. Ölçüm sonuçları da www.havaizleme.gov.tr adresinden paylaşılıyor.

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Başkan Tugay Saraybosna’daki ziyaretlerini sürdürdü 
Başkan Tugay Saraybosna’daki ziyaretlerini sürdürdü 
Bayraklı'da anlamlı turnuva
Bayraklı'da anlamlı turnuva
Son Haberler
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı:
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı: "Meclis Üyeleri Şirket Görevlerinden...
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum: 'Omurgasız siyaset tarzı çok mide bulandırıcı'
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum:...
Bülent Arınç Suriye'de en karlı çıkan ülke İsrail dedi: Ahmet Davutoğlu'nu işaret etti
Bülent Arınç Suriye'de en karlı çıkan ülke İsrail dedi: Ahmet Davutoğlu'nu işaret etti

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım