Konak’ta ilk iftar sofrası Halkapınar’da kuruldu
Yayınlanma :
17.05.2018 10:10


FİLİSTİN’DE OLANLAR YÜREĞİMİZİ YAKIYOR
Yemek sonrası mahalle sakinlerine seslenen Başkan Sema Pekdaş, Filistin halkına yapılan zulme karşı tepkisini dile getirdi. Bu Ramazan’a Kudüs’ten gelen ölüm haberlerine üzülerek girdiklerini söyleyen Pekdaş, “Ramazan’ın hemen öncesinde Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz öldürüldü. Ölenlerin sayısı 60’ı geçti. Binin üzerinde yaralı var. Dünyada savaşın olduğu, Ortadoğu’da insanların birbirini öldürdüğü bir dönemden geçiyoruz. Bu bizim yüreğimizi kanatıyor. Dünyada barış olsun, ülkemizde barış olsun, birlik ve düzen olsun, bu bereketimiz hep sürsün istiyoruz. Çünkü büyük Atatürk, ‘Yurtta sulh, dünyada sulh’ demiş. İşte biz bu sulh için birlikte mücadele etmek ve bereketimizi birlikte çoğaltmak zorundayız” dedi.
HUZURLU BİR TÜRKİYE’DE YAŞAYALIM
“Bu şehrin zenginliğini büyütmek görevimiz” diyen Pekdaş, Ramazan ayının buna en iyi vesile olduğunu söyledi. Pekdaş, “Çocuklarımız burada barış içinde yaşasın, huzurlu bir Türkiye’de büyüsün istiyoruz. Cebimizdeki para durduk yere eksilmesin, değerli olsun. İnsanlar birbirine düşman olarak bakmasın. Elbette hepimizin farklı fikirleri, düşünceleri olabilir. Ama bu güzel coğrafyada, Türkiye’de bir arada yaşıyoruz ve bir arada yaşamanın kıymetini bilelim. Huzurlu bir yaşamda çocuklarımızı büyütmek varken, birbirimize husumet beslemeye gerek yok. Ramazan bereketiyle gelsin. Ramazan dayanışma duygusuyla gelsin. Kardeşliğimizi pekiştirsin, ülkemizi aydınlatsın. Hepinizin bereketi daim olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ramazan Sofrası, sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Hacivat-Karagöz, Sihirbazlık ve Ortaoyunu gösterileriyle renklenen davette çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında kuracağı iftar sofralarıyla Konaklıları aynı sofrada buluşturmaya devam edecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: