Konak’ta “tramvay” heyecanı
Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamladı. Bu ilk sefer, paylaşılan fotoğraf ve videolarla sosyal medyada gündem oldu.
Yayınlanma :
10.02.2018 10:16


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl sefere alınan Karşıyaka Tramvayı'nın ardından, Konak Tramvayı’nda da ilk gabari test sürüşü yapıldı. Fahrettin Altay ile Halkapınar arasında çift hat olarak inşa edilen, toplam 25,6 km uzunluğunda ve 18 duraktan oluşan Konak Tramvayı hattında "minimum hızda" gerçekleştirilen kent içindeki bu ilk tur, İzmirlilerde büyük heyecan yarattı. İlk test treninin ilerleyişini alkışlarla kutlayan vatandaşlar, güzergah boyunca bol bol fotoğraf ve video çekip sosyal medyada paylaştı.
Tasarımında mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken, aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısının da öne çıkarıldığı İzmir’in tramvay araçları, 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesine sahip.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: