GÜLPERİ TİBİN/ GERÇEK HABERCİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZBETON'a yönelik olan ve kamuoyunda kooperatif davası olarak bilinen davanın 4'üncü duruşması Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'nde yer alan mahkeme salonunda başladı. Aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın da bulunduğu 2'si tutuklu 64 sanık yeniden hakim karşısına çıkacak. Öte yandan, söz konusu davada tutuksuz yargılamasına karar verilen ancak geçtiğimiz günlerde zimmet suçlamasıyla hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan CHP İzmir eski İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da hakim karşısına çıkacak. Soyer ve Kaya hakkında da aynı suçlamayla tutukluluk kararı çıkarılmıştı.
Kooperatif davasında 4'üncü duruşma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZBETON'a yönelik olan ve kooperatif davası olarak bilinen davanın 4'üncü duruşması başladı.
Yayınlanma :
05.01.2026 09:20
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: