Köy Okulundaki Şiddet İddiaları Meclis Gündemine Taşındı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Bayındır’a bağlı Yusuflu köyünün taşımalı eğitim veren köy okulundaki bir öğretmenin çocuklara şiddet uyguladığına dair şikayet ve iddiaları meclise taşıdı.
Yayınlanma :
14.05.2017 09:36


Öğretmen Bayram Ali Timur’un çocuklara uyguladığı şiddeti aktaran veliler, bazı öğrencilerin korkutuğu için sesini çıkaramadıklarını, şiddet gören bazı çocukların ise okulun rehberlik servisine ifade verdiği ve rehberlik öğretmeninin konudan haberdar olduğunu söyledi.
Öğretmen Bayram Ali Timur hakkında daha evvel de ‘öğrencilere şiddet uyguladığı’ gerekçesiyle soruşturma açıldığını söyleyen veliler, çocuklarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öğretmen Bayram Ali Timur hakkında Bayındır Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdi.
Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
‘OKUL ÇAĞINA GELMEMİŞ ÇOCUKLARIN’ OKULA KAYDI İDDİASI
Öğretmen Bayram Ali Timur’un bir dönem müdür vekilliği yaptığı ve o dönemde ‘okulun eğitim verebilmesi için yeterli öğrenci sayısına ulaşabilmek’ amacıyla henüz okul çağına gelmemiş küçük yaştaki çocukların okula kaydını yaptığı da iddia edildi. Özellikle şu an 3. sınıf öğrencisi olan ama bu yıl 1. sınıf olması gereken bir öğrenciden bahseden veliler, söz konusu öğrencinin ‘okula erken kayıt’ sebebiyle öğrenme zorluğu yaşadığını, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu ve özel eğitim okuluna gönderildiğini, ancak oraya da adapte olamadığını ifade etti.
‘MİLLİ EĞİTİMDE DAYIM VAR, BANA GÜCÜNÜZ YETMEZ’
Veliler, öğretmen Bayram Ali Timur’un “Benim Milli Eğitim’de dayım var. Hiçkimse hiçbir şey yapamaz bana, gücünüz yetmez. Emekli olana kadar buradayım” şeklinde beyanlarda bulunduğunu da iddia etti.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA 3 SORU
“Veliler, öğretmenin çocuklarına uyguladığı şiddeti bize aktardı. Ancak tedirginler ve detayların basına yansımasını istemiyorlar. O nedenle detaylarını paylaşmıyoruz. Taşımalı eğitim veren bu okulda yaşananların açığa çıkarılması gerekiyor. Çocukların psikolojisiyle, eğitimiyle ve geleceğiyle oynanıyor. Veliler ne yapacağını bilemiyor, çocuklarıyla ilgili kaygı içindeler. Bu okulda olanların açığa çıkarılmalı ve gereken yapılmalı” diyen CHP’li Bakan, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları sordu: “1)Bayram Ali Timur adlı öğretmenle ilgili velilerin Bayındır Kaymakamlığı’na ve İzmir Valiliği’ne ilettikleri şikayet dilekçesi işleme alınmış mıdır? 2)Bayram Ali Timur’un müdür vekilliği yaptığı dönemde Yusuflu İlköğretim Okuluna kaç öğrenci kayıt yaptırmıştır? Bu öğrencilerin doğum tarihleri nedir? 3)Bayram Ali Timur adlı öğretmenle ilgili yukarıdaki iddialara ilişkin açılmış bir idari soruşturma var mıdır? Yoksa başlatmayı düşünüyor musunuz?”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: