• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!
EĞİTİM
Yayınlanma: 28 Aralık 2018 - 15:42

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Milyonların gözü kulağı ÖSYM'deydi... KPSS tercih sonuçlarının her an açıklanabilir olması sebebiyle adaylar teyakkuzdaydı... Ve beklenen tarihte ÖSYM tercih sonuçları açıklandı.

EĞİTİM
28 Aralık 2018 - 15:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!
Yüz binlerce memur adayı için bugün kritik gündü. KPSS tercih sonuçlarının bugün veya yarın açıklanması bekleniyordu. Her bir aday "KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyordu. ÖSYM tam da beklenen tarihte açıklandı.



SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler.

Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edinecekler. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenecekler.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI



Sonuçlar için tıklayınız.

Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecek.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecekler.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirilecekler. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklar. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacak.
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
2025-YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı
2025-YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Okullarımızda tekrar forma uygulaması başlattık
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Okullarımızda tekrar forma uygulaması başlattık
LGS Din Kültürü testinde Arda Güler'in gol sevinci soruldu
LGS Din Kültürü testinde Arda Güler'in gol sevinci soruldu
LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı
LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı
Son Haberler
Üsküdar İle Menderes Can Dostlar İçin El Ele
Üsküdar İle Menderes Can Dostlar İçin El Ele
Tuncer Bakırhan: Yolsuzluk arıyorsan kayyum belediyelerine bak!
Tuncer Bakırhan: Yolsuzluk arıyorsan kayyum belediyelerine bak!
Bucalı Avşin Cumhuriyet Kütüphanesi ile hayaline yürüyor
Bucalı Avşin Cumhuriyet Kütüphanesi ile hayaline yürüyor
Narlıdere Belediyesporlu voleybolcular kıyı temizliği yaptı
Narlıdere Belediyesporlu voleybolcular kıyı temizliği yaptı
Konak’ta Çocuk Yaz Programı hız kesmiyor
Konak’ta Çocuk Yaz Programı hız kesmiyor

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım