Kurtuluşun 97’inci yıldönümü coşkusu
Yayınlanma :
08.09.2019 22:55


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in ev sahipliğinde yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen resepsiyonda davetliler, İzmir'in kurtuluşunun 97’inci yıldönümünü coşku ve heyecanla kutladı.
İzmir'in kurtuluşunun 97’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu, yine büyük bir katılım ve coşkuya sahne oldu. Geceye İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, milletvekilleri, üst düzey askeri yetkililer, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, bilim, sanat, basın ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.
“Kararlılığım daha da artıyor”
Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki resepsiyonun ev sahipleri Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, tüm konukları kapıda karşıladı. Resepsiyonda konuşan Başkan Soyer, “9 Eylül öyle bir tarihtir ki; sadece İzmir’in değil bir ülkenin kurtuluşunun günüdür. Bir milletin, bağımsız ve özgür yaşayabilmek için kendi iradesini tüm dünyaya gösterdiği tarihtir. Bugün 26 ağustos 1922 sabahı Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz'un, 9 Eylül 1922’de İzmir’de zaferle neticelendiği, Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp işgale son verdiğimiz günün adıdır” dedi.
İzmir’in tarih boyunca bulunduğu coğrafyanın kaderini belirlediğini söyleyen Soyer, “Nasıl ki demokrasinin kökleri bu coğrafyada doğup dünyaya yayıldıysa; emperyalist işgale karşı kurtuluş mücadelesinin ilk karşı koyuş iradesi de İzmir’den Anadolu’ya yayıldı. İzmir, özgürlüğümüzün cumhuriyete doğru sökün ettiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine kavuştuğu yerdir. Özgürlüğümüz için canını veren binlerce şehidimizi düşündükçe kararlılığım daha da artıyor. Biliyorum ki umutsuzluğa asla yer yok! Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesini var etmiş tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor; onların c esareti ve kararlılığının hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Eğlenceli anlar yaşandı
Türk Yıldızları ve Solo Türk, uçuşlarına ait fotoğrafları hatıra olarak Başkan Tunç Soyer ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri’ye verdi. Uğur Sayınbatur yönetiminde Andantino Pop Caz Orkestrası eşliğinde sahne alan solistler Sılay Erman, Yasemin Yüce ve Sedat Yüce seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla geceye renk kattı. Etkinlikte İzmir Turuncu Oda Müziği Topluluğu dinletisi ile Tango ve Ege Bölgesi Halk Dansları gösterisi de konuklara eğlenceli anlar yaşattı.
Resepsiyonda İzmir Marşı'nın söylendiği anlarda ise coşku doruğa ulaştı. Sanatçılara tüm davetliler ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: