Mağazada turistin cüzdanını çalan yabancı uyruklu hırsız, polise suçüstü yakalandı
İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan bir AVM’deki mağazalarda alışveriş yapan turistlerin çantalarındaki cüzdanını çalan Cezayir uyruklu hırsız, sivil polislerce suçüstü yakalandı. Hırsızlık olayı ve suçüstü yakalanma anı güvenlik kameralarına takıldı.
Yayınlanma :
08.11.2021 00:47
Polis, ‘müşteri’ kılığında girdiği mağazada hırsızın her hareketini adım adım takip etti
Yabancı şahsın bir giyim mağazasında müşteri olarak bulunan 25 yaşındaki Ganalı B.N.’nin sırtındaki çantadan içinde 100 avro, 12 bin 731 dolar ve 865 TL para bulunan cüzdanı çaldığını tespit eden sivil polisler, iki adım arkasından takip ettikleri şüpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.
Çalınan cüzdan Ganalı turiste teslim edildi
Yapılan araştırmalarda Gana uyruklu B.N.’nin çantasındaki cüzdanı çalan kişinin, Cezayir uyruklu F.M. (31) olduğu belirlendi. F.M. suçüstü yakalanırken, çaldığı cüzdan içerisindeki paralar ile birlikte B.N.’ye teslim edildi. F.M. ise ifadesi alınmak üzere Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada yapılan detaylı soruşturmada, zanlının 2021 yılı içerisinde Gaziosmanpaşa ve Fatih ilçelerinde farklı tarihlerde yaşanan 5 ayrı ‘yankesicilik’ ve ‘açıktan hırsızlık’ olaylarının da faili olarak arandığı ortaya çıktı. Zanlı, polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün sevk edildiği mahkemece “Yankesicilik” ve “Açıktan Hırsızlık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hırsızlık anı ve suçüstü yakalanma anı kamerada
Öte yandan, AVM’deki bir giyim mağazasında yaşanan hırsızlık olayı ve zanlının sivil polislerce suçüstü yakalanma anı güvenlik kameralarına da takıldı. Mağazanın güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülerde, hırsız F.M., mağazadaki bir askıdan aldığı kıyafeti perde yapıp B.N.’nin sırtındaki çantadan cüzdanı çalıyor. Askıdan ‘perdeleme’ için aldığı kıyafeti yerine koyup olay yerinden uzaklaşırken, bu sırada şüphelinin peşinde olan ve mağazada “müşteri” kılığına girerek alışveriş yapıyormuş gibi hırsızı takip eden sivil polislerin, cüzdanı çalan F.M.’yi mağazadan çıkmak üzereyken suçüstü yakaladığı o anlar görülüyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: