8 Ekim 2023'te yapılan CHP İstanbul 38. Olağan İl Kongresi'nin iptali için açılan davada mahkeme, mevcut il başkanı Özgür Çelik ve yönetiminin görevden alınmasına hükmetti.
Mahkeme, 196 delegenin de tedbiren görevden uzaklaştırılmasına ve kongre sürecinin durdurulmasına karar verdi. Bu süreçte Gürsel Tekin kayyum olarak atandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu kararı eleştirdi.
Yavaş, siyasete yapılan demokrasi dışı müdahalelerin demokrasinin kendisine zarar verdiğini belirterek, "Partimizin İstanbul İl Kongresi'yle ilgili verilen tedbir kararı, demokrasi ve hukuk ilkeleriyle bağdaştırılması güç bir karardır," dedi.
Yavaş, hukukun asli görevinin demokrasiyi korumak olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin geleceğinin ancak adaletin tarafsız işlediği ve demokrasinin tam anlamıyla hayata geçtiği bir düzenle güvence altına alınabileceğini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: