'Mavi kapaklar' binlerce yüzü güldürdü
Kahramanmaraş'ta bir okulda kantin işleten Abdulkadir Zeki Gülmez, 6 yılda öğrencilerin desteğiyle topladığı plastik mavi kapaklarla ve iş adamlarının katkılarıyla aldığı akülü ve tekerlekli sandalyelerle 8 bin 686 engellinin yaşamını kolaylaştırdı.
Yayınlanma :
28.11.2018 13:11


Öğrenciye yardımcı olmak için kapak toplamaya başlayan ve kampanyayı il geneline yaymayı başaran Gülmez, öğrencilerle birlikte kısa sürede 2 ton kapak toplayarak aldığı akülü tekerlekli sandalyeyi aileye hediye etti. Öğrencinin ailesinin yaşadığı mutluluk, Gülmez için uzun soluklu bir kampanyanın da başlangıcı oldu.
İşinden artakalan zamanları mavi kapak toplamaya ayıran Gülmez, il genelindeki tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak binlerce plastik kapak topladı.
Gülmez, bu kapaklar karşılığında geri dönüşüm firmalarından aldığı 8 bin 686 tekerlekli sandalyeyi, Kahramanmaraş, Mardin, Adıyaman, Şırnak, Siirt ve
Hatay ile Suriye'nin Türkmendağı bölgesindeki engellilere ulaştırarak onların yüzünü güldürdü.
Abdulkadir Zeki Gülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce bir öğrencinin babasının yüzündeki mutluluk ve gözündeki ışıkla bıkmadan, usanmadan mavi kapak topladıklarını söyledi.
Unutulmaya yüz tutmuş yardımlaşma geleneğini yaşatmak adına başladıkları bu hikayenin büyük bir heyecan ve aşkla devam ettiğini dile getiren Gülmez, öğrencilerin yanı sıra Valiliğin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, kantincilerin, lokanta ve kafelerin de desteğini gördüğünü belirtti.
"HER 100 KİLOGRAM KAPAĞA BİR TEKERLEKLİ SANDALYE"
Her bir engelliye sandalye hediye ettiklerindeki mutluluğun, kendilerini daha çok çalışmaya yönlendirdiğini dile getiren Gülmez, şunları dile getirdi:
"6 yılda 8 bin 611 manuel, 75 de elektrikli ve akülü araba verdik. Bunun mutluluğunu yaşadık. Bize bu mutluluğu yaşatan öğrenci kardeşlerimizin, duyarlı vatandaşlarımızın ellerinden öpüyorum. Çünkü bu mavi kapağın doğa, iyilik ve güzellik boyutunun tarifi mümkün değil. Önemli olan kalplerin engelli olmamasıdır. Vücudun herhangi bir yerindeki sıkıntılar bir şekilde geçebiliyor."
Gülmez, plastik kapakları toplayarak tabiata ve çevreye de faydaları olduğunu belirterek, çalışmalarından haberdar olan iş adamlarının da engellilere ulaştırmaları için kendilerine tekerlekli sandalye bağışında bulunduğunu anlattı.
Gülmez, 2012'den bu yana bir futbol sahasını doldurabilecek binlerce plastik kapak topladıklarını ve her 100 kilogram kapak karşılığında, geri dönüşüm firmalarından bir tekerlekli sandalye aldıklarını söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: