MEB'den Skandal Bir 'Atatürk' Kararı Daha!
AKP hükümetinin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın son günlerdir çokça tartışılan müfredat değişikliğinde bir skandal daha ortaya çıktı...
Yayınlanma :
21.01.2017 12:41


Bakanlığın müfredattan matematik alanında eser vermiş Atatürk'ü, ilköğretim müfredatındaki ilkokul 4. sınıfta işlenen ölçüm konusundaki kısımdan da çıkardığı anlaşıldı.
Geçen hafta da Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ders kitaplarının hazırlanışı ve derslerin anlatılışı için hazırlanan müfredattan Kemalizmi çıkardığı ortaya çıkmıştı. “Atatürkçülük” kavramı sosyal bilimler derslerinin müfredatından tamamen çıkarılmış, Atatürk’ün işlenişinin kapsamı daraltılmıştı.
Bunlarla birlikte Atatürk'ün matematikten ilköğretim müfredatındaki ilkokul 4. sınıfta işlenen ölçüm konusundaki kısımdan da çıkarılması da bunlara eklenmiş oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Atatürk bir siyasetçi olduğu kadar bir eğitimcidir. Modern dünyada kendine ait bir geometri kitabı olan tek liderdir" dedi. Akaydın, "Hükümet, bizzat matematik alanında eser vermiş Atatürk'ün ilköğretim müfredatında bulunduğu tek yeri, ilkokul 4.sınıfta ÖLÇÜm konusundaki kısımdan çıkarmış. Atatürk'ün mirası olan parlamenter rejimin tartışma konusu olduğu bir dönemde, Atatürk'ün adına matematik ve geometri müfredatında bile tahammül edemeyen bir zihniyetin varlığını esefle karşılıyorum" dedi.
ATATÜRK'ÜN MATEMATİĞE KATKISI
Atatürk'ün matematiğe katkısını ise CHP Genel Başkanı Özel Danışmanı Dr. Recep Cengiz anlattı. Cengiz, "Atatürk’ün Geometri kitabının varlığından öğrencilerin haberdar olmasını istemiyorlar. Atatürk’ü her alanda yok sayma amacındaki anlayış şimdi de 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan kısımda Atatürk'le ilgili tek kazanım olan eski müfredatın 4. sınıf ölçme alanından son müfredat taslağıyla kaldırılıyorlar. Yani Atatürk matematikten de çıkarılmış oluyor" ifadelerini kullandı. Cengiz açıklamasında şunları söyledi:
"Eskiden anlaşılması ve anlam bütünlüğü olmayan terimler yerine Türkçe matematik ve geometri terimlerini borçlu olduğumuz bir bilim adamının yok sayılması, hafızalardan silinmek istenmesi O’nun varlığına, bu alandaki çalışma ve çabalarına kısacası bilime, bilim insanına ihanettir.
Atatürk’ün sayesinde matematik bilimi yabancı dillerin etkisinden kurtarılmış, dili sadeleşmiş, anlaşılır bir hale geliş ve öğrencinin bu alanı öğrenmesinde kolaylık sağlanmıştır.
Tüm bunları yok sayan anlayış tam anlamıyla bir hastalıklı düşünce anlayışıdır."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: