“Yeni çözüm süreci” kapsamında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile komisyon üyeleri, Diyarbakır’da ziyaretlerde bulundu.
Kurtulmuş ve beraberindeki heyetin ilk programı, Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen 2025/2026 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Yıl Açılış Töreni oldu.
Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun bazı üyeleriyle birlikte Dicle Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.
Konuşmasında anadilinin önemini ele alan Kurtulmuş, “Dil, insanların kendisini en iyi ifade ettiği alanlardan biridir. Ayrışmanın değil, çok kültürlülüğünün yansımasıdır. Anadili, ana sütü kadar helâldir. Bu ülkede kimse dilini kullanmak istediği için sorgulanamaz. Çünkü dil insanın kalbe en yakın yeridir. Dillerin üzerinden bir ayrımcılık yapmak asla bizim lugatımızda yazmaz” diye belirtti.
Kurtulmuş, “Türkiye’nin tarihi, Türklerin tarihi olduğu kadar Kürtlerin de tarihidir. Hep birlikte bu tarihe sahip çıkıp, gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bu sefer ya biz başaracağız ya emperyalistler başaracak. Mutlaka başaracağız. Ve bunun için hiç tereddüt etmeden birlik, beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, konuşmasını Kürtçe tamamladı. Kurtulmuş’un törende Kürtçe şiir okuduğu anlar, TBMM’nin resmi X hesabında paylaşıldı. Kürtçe, "Birlik olalım, kalp kalbe, el ele, barış bizim için yeterdir" ifadelerini kullandı.
İŞTE O ŞİİR
"Bi hev re bibin
dil bi dil,
dest bi dest;
aştî li nav me ra best.”
❝Bi hev re bibin
— TBMM (@TBMMresmi) October 17, 2025
dil bi dil,
dest bi dest;
aştî li nav me ra best.❞
📍 Dicle Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yıl Açılış Programı pic.twitter.com/3rUPSttKk4
Yorumlar
Kalan Karakter: