Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaşananları "rezalet" olarak nitelendirdi ve İyi Parti adına yapılacak konuşmayı beklemeden Genel Kurul salonunu terk etti.
23 Nisan oturumu öncesi Genel Kurul'da oturma düzeniyle ilgili olarak da tartışmalar yaşandı. İlk olarak Genel Kurul'un en sağına, MHP'nin yanına alınan İyi Parti, MHP grup başkanvekillerinin itirazı üzerine HDP'den boşalan bölüme yerleştirildi.
"Bizler ruh kökümüze bağlıyız, cumhuriyetçiyiz"
Oturumda sözü ilk olarak TBMM Başkanı İsmail Kahraman aldı. Meclis'in açılışının 98'inci yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yapan Kahraman, "demokrasiyi özümsemiş bir ülke olarak geçmişte alınan ders ve aklın gösterdiği yol doğrultusunda demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini "belirtti. "Bizler ruh kökümüze bağlıyız, cumhuriyetçiyiz" Kahraman, sözlerine "Millet 15 Temmuz 2016'da bombalandı, kurşun yağmuruna tutuldu. Ordumuza ait üniformalar giyen vatan ve millet düşmanları bertaraf edildi. Hesap soruluyor, sorulmaya devam edilecek" diye devam etti.
İsmail Kahraman'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın yerine kürsüye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz çıktı; 24 Haziran 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekilliği seçimlerini "demokrasi bayramı" olarak niteledi. Yılmaz, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin 24 Haziran'dan sonra tam anlamıyla hayata geçeceğini hatırlatarak "Hızlı karar alma, etkin biçimde uygulama kabiliyeti kazanacağız" ifadesini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: