Meclis’te milletvekillerine ait 1062 fezleke bekliyor
Yayınlanma :
06.06.2020 10:40


Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, çeşitli suç iddiaları ile gönderilen fezlekelerden 769'u HDP'li vekiller, 34'ü ise DBP'li Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında… AKP'lilere ait 10, CHP'ye ait 219, MHP'ye ait 9, İYİ Parti'den 6, TİP'ten 7, bağımsızlardan da 6 dosya yer alıyor.
Bu dosyalar toplam 183 milletvekilini kapsıyor. Bir vekil hakkında birden fazla dosya bulunabiliyor. Geçen dönemden 252 fezleke bu döneme devretti. Haklarında dosya bulunan 183 vekilden 9'u AKP'li, 98'i CHP'li, 59'u HDP'li, 6'sı MHP'li, 6'sı İYİ Partili, 2'si TİP'li, 2'si DBP'li ve biri de bağımsız vekillere ait.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: