Memur-Sen'den zam kararına tepki: Hakemin kararı adaletsiz
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zamlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Yayınlanma :
29.08.2019 13:07


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zamlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 oranında zam yapılmasını kararlaştırmıştı. Hakem heyetinin zam kararınına tepki gösteren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Kamu İşvereninin teklifi yetersiz, hakemin kararı ise adaletsizdir" ifadelerini kullandı.
Yalçın'ın açıklamaları şöyle:
"İşvereninin teklifi yetersizdi, Hakemin kararı ise adaletsiz. Kaybı biz imzalamadık, kazanım üretecek bir teklif de zaten gelmedi. Hakem heyeti ise adaletten şaşmış, kamu işverenine noterlik yapmıştır. Adaletin heybetini değil, Hakem yerine işverenin heyetini gördük.
Kimse bizden yüzde 14’lük zamma imza atmamızı beklememeliydi. Sendikacılığın haysiyetine yakışmaz, Emeğin izzetine yakışmaz, Emekçinin onuruna yakışmaz. Yüzde 14 Memur-Sen’in kabulü olamaz. Merhum M.A.İnan yaşıyor ve bu sorumluluğu taşıyor olsa idi aynısını yapar,daha gerisini yapmazdı."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: