Menderes Kesme Çiçek Festivali Coşkuyla Kutlandı
Kesme çiçeğin en güzel örneklerinin sergilendiği 7. Menderes Kesme Çiçek Festivali, Menderes 19 Mayıs Stadyumunda coşkuyla kutlandı.
Yayınlanma :
21.05.2017 09:22


Çiçeklerden dev Türk bayrağı
Mehteran gösterisi ve kortej ile başlayan festival kapsamında vatandaşlara 20 bin adet karanfil ve gül dağıtıldı. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 15 bin karanfil kullanılarak hazırlanan dev Türk bayrağı da festivalde yer aldı. 15 kişilik özel ekip tarafından 2 günde hazırlanan dev Türk bayrağının yanı sıra çiçek üreticilerinin yaptığı özel çalışmalar da festivalde sunuldu.
Ersan Er rüzgarı
Festivalin ilk günü Afrika Dans Grubu gösterisi ve Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Karadeniz Ekibi’nin gösterisinin yanı sıra Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Serdar Küçük ve Erdem Akın konseri gerçekleşti. Festivalin ikinci günü ise Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Roman Ekibi sahne alırken, Türk pop müziğinin başarılı ismi Ersan Er de Mendereslilerle buluştu. Er’in konserine Menderesliler büyük ilgi gösterdi.
Çiçek ağası Başkan Soylu
7. Menderes Çiçek Festivali’nin ikinci gününde en güzel çiçek yarışması da düzenlendi. Çiçek üreticilerinin katıldığı ve 10 kategoride yapılan yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma sonunda dereceye girenler plaketle ödüllendirilirken, derece alan çiçekler açık arttırma ile satıldı. Elde edilen gelirin Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağış yapılacağı açık arttırmada, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu en yüksek fiyatı vererek çiçek ağası oldu.
Tanıtımımız sürecek
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festivalin coşku içerisinde geçtiğini belirterek, “ Kesme çiçek, Menderesimizin önemli üretim grubu arasında yer alıyor. Çiçek sektöründe kesme çiçek olarak öncü bir rol üstleniyoruz. Böylesine önemli bir konumda olan kesme çiçeğimizin bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmaya yönelik düzenlediğimiz festivalimizi coşku içerisinde düzenledik. İki gün boyunca kesme çiçeğin en güzel örnekleri festival alanında sergilendi. İlçemizin önemli üretim grubu olan kesme çiçeğin tanıtımı için gerekli çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Kesme çiçeğin başkenti Menderes’i dünyaya tanıtacağız” dedi. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Artçı da, “ Türkiye’nin kesme çiçek ihtiyacının yüzde 40’lık kısmını Menderes olarak biz karşılıyoruz. Böyle önemli bir durumda olan ilçemizin dünyaya duyurulması adına düzenlediğimiz festivalimizi büyük bir katılımla tamamladık. Festivalimizde bizlerle olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: