• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Menemen'de Çanakkale Şehitleri unutulmadı
İZMİR
Yayınlanma: 19 Mart 2025 - 10:43

Menemen'de Çanakkale Şehitleri unutulmadı

Pehlivan “Başımızın tacısınız”

İZMİR
19 Mart 2025 - 10:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Menemen’de Çanakkale Şehitleri unutulmadı

Menemen’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çelenk sunma programı, tiyatro gösterisi ve şehit yakınları ile gaziler için iftar programı düzenlendi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bugün bizler, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, hür ve bağımsız bir vatanda huzur içinde yaşıyorsak, bunu vatan uğruna can veren kahraman şehitlerimize ve gazilik onurunu taşıyan yiğitlerimize borçluyuz.” dedi.

Menemen’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 110’uncu yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak Yıldıztepe Şehitliği’nde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.  Törene İlçe Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Menemen Şubesi temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimiz ile ilçe protokolü katıldı.

Şehitlikte düzenlenen resmi törende; Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Menemen Temsilcisi Fatih Aslan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Okunan duaların ardından Şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Anma programı Menemen Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Menemen Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda, tiyatro gösterisi, şiirler ve 18 Mart Oratoryosu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Gençlerin gösterisi izleyenlerden uzun süre alkış aldı.

“En kutsal emanet”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Menemen Belediyesi’nin Tepe Sosyal Tesisleri’nde şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlediği iftar programı ile devam etti. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bugün bizler, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, hür ve bağımsız bir vatanda huzur içinde yaşıyorsak, bunu vatan uğruna can veren kahraman şehitlerimize ve gazilik onurunu taşıyan yiğitlerimize borçluyuz. Onların bizlere bıraktığı en kıymetli emanet, siz değerli şehit anneleri, babaları, eşleri, kardeşleri ve evlatlarısınız. Sizler, bu vatanın en aziz mirası, en kutsal emanetisiniz. Başımızın tacı, gönlümüzün en müstesna yerindesiniz” diye konuştu.

Menemen’in de tarih boyunca bağımsızlığın, vatan sevgisinin ve Atatürk'ün izinde yürüyen insanların kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Pehlivan, “Bizler, geçmişimizden aldığımız ilhamla, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya ve bu bilinci gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Türk askerinin dünden bugüne bayrağına, namusuna, vatanına el uzatanlara karşı canıyla kanıyla son nefesine kadar mücadele ettiği her yer destandır, her yer bir Çanakkale’dir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilik onurunu gururla taşıyan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Çanakkale Zaferimizin 110. Yıldönümü kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

 Başkan Pehlivan’ın konuşması sonrasında sahneye çıkan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Başkan Pehlivan’a, gaziler ve şehit ailelerine olan desteğinden dolayı plaket ve çiçek takdim etti. İftar programı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı
Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı
İzmir'de cinayet hükümlüsü yakalandı
İzmir'de cinayet hükümlüsü yakalandı
Seferihisar'da alevlerin yaklaştığı mahalle tahliye ediliyor
Seferihisar'da alevlerin yaklaştığı mahalle tahliye ediliyor
Tugay, “Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
Tugay, “Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
Son Haberler
Hakkında soruşturma başlatılan Leman dergisine saldırı!
Hakkında soruşturma başlatılan Leman dergisine saldırı!
Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı
Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı
Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür ardından açıklama: Müslüman halkın haklılığı
Leman Dergisi'nden tepki çeken karikatür ardından açıklama: Müslüman...
'Hazreti Muhammed karikatürü' krizi | Bakan Tunç, LeMan'a soruşturma açıldığını duyurdu, eyleme çağrılan gruplar dergiyi bastı; çizer ve grafiker gözaltına alındı
'Hazreti Muhammed karikatürü' krizi | Bakan Tunç, LeMan'a soruşturma...
Abdullah Gül, dolandırıcılar hakkında harekete geçti
Abdullah Gül, dolandırıcılar hakkında harekete geçti
İstanbul'da belediye işçileri eylemde: "Ekrem Başkan yalnız değildir"
İstanbul'da belediye işçileri eylemde: "Ekrem Başkan yalnız değildir"

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım