Merkel'den Türkiye Açıklaması
Almanya Başbakanı Merkel'den, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili yeni bir açıklama geldi.
Yayınlanma :
07.09.2017 13:19


Merkel, Almanya Yazı İşleri Ağı'na verdiği röportajda, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğinin hiçbir zaman taraftarı olmadığını" ifade etti.
Müzakerelerin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir kararın ancak ortak alınabileceğini vurgulayan Merkel, "Üye devletler arasında konuyla ilgili bir ihtilaf yaşanmamasını arzu ettiğini" belirtti.
Türkiye'de cezaevlerinde bulunan Alman vatandaşları konusuna da değinen Merkel, "Hukuk devletiyle bağdaşmayan bu tür olaylar yaşanırken Türkiye'nin birliğe üyelik müzakerelerinin paralel olarak devam etmesi söz konusu olamaz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: