Meslektaşları Aytaç Abla’yı Andı
İzmir ekonomi basınının sevilen ismi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu vefatının 17. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.
Yayınlanma :
17.04.2017 17:20


İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, “17 yıl çabuk geçti, Aytaç gerçekten İzmir’in en çok sevilen herkesin takdir ettiği biri. Aytaç Sefiloğlu yarattığı kıymetlerle değerli, mesleğe kattıklarıyla değerli. Gazetecilik mesleğinde hep yenilikler yaratan kişi oldu. Sadece muhabirlik değil kendisine özgü televizyon programları da yapardı. Gazeteciliğin dışında kurum halkla ilişkiler konusunda da örnek oldu. Sanayicilerin halkla ilişkiler öğrenmesine de vesile oldu. Aytaç dayanışmacı ve paylaşımcıydı” dedi.
Eşi Macit Sefiloğlu da gelenlere teşekkür ederek, eşi ile ilgili anılarını paylaştı. Sefiloğlu, “Aytaç hep bilgilerini gençlerle paylaşırdı. Mesleğin itibarını her anlamda savunur ve bu itibarın genç nesiller tarafından sürdürülmesi için çaba sarf ederdi” dedi.
EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise, “İzmir’de ekonomi muhabirliğinin kimlik kazanmasında büyük payı olan meslektaşımız. Basın Danışmanlığı’na da katkıları olan biri. Bugünlerde herkes ötekileştirdiğini hissediyor. Aytaç Ablanın herkesi kucaklayan bir üslubu vardı” diye konuştu.
İGC Başkanı Misket Dikmen de, Aytaç Sefiloğlu ile anılarını paylaştı. Sefiloğlu'nun müthiş bir haberci ve önemli bir bilgi kaynağı olduğunu belirten Dikmen, “Kendisi ile çok önemli çalışmalara imza attık. Avrupa ve Asya'ya yayın yapan bir radyo programı hazırlıyordum. Kendisi ile İzmir ve Ege ekonomisiyle ilgili neler yapacağımızı konuşurduk. O yayına önemli katkılarda bulunurdu beni yönlendirirdi. Ekonomi haberciliğinin gelişmesinde büyük katkıları oldu. İzmir ekonomisinin geniş alanlarda duyulmasını sağladı. Kendisine 'kaynağım' derdim. Çok iyi bir gazeteciydi. Sevgiyle anıyorum” diye konuştu.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu da, Sefiloğlu'nun çok zarif ve saygılı bir insan olduğunu aynı zamanda çok da iyi bir gazeteci olduğunu vurguladı.
Göçmenoğlu, Sefiloğlu'nun nedenle aradan 17 yıl geçse de unutulmadığını kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: