Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki billboardlarda bulunan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) afişleri belediye tarafından kaldırıldı. “Ramazan bağışlarımızla önce çocuklar iyileşsin” yazılı LÖSEV ilanları yerine belediyenin faaliyetlerini anlatan tanıtım reklamları asıldı. LÖSEV afişler için izin alındığını, Belediye ise afişlerin izinsiz asıldığını öne sürdü.
LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, MHP’li Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e tepki gösterdi. “Yazıklar olsun Ramazan Efendi” diyen Ezer, şunları söyledi:
"Ramazan ayında çok büyük işlere imza attın. Lösemili bir yavrumuzun ve annesinin posterini kendi afişinle kaplattın. Lösemili yavrularımızın fitre ve zekatını engelledin. Helal olsun sana. Vebali boynuna. Yarın makamına 3 kilometre uzaklıktaki hastanemize gel de yatan 50 lösemili çocuğumuza ve anne- babalarına bir açıklama yap Gölbaşı Belediye Başkanı. Oldu olacak tamamen bedava tedavi olan çocuklarımızın serumlarını, ilaçlarını da kes.”
MANSUR YAVAŞ’A ŞİKAYET ETTİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Şimşek’i şikayet eden Ezer, “Herhalde bunu Türkiye ‘de bir tek Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Bey yapardı. LÖSEV’in izinli Ramazan brandasının üstünü hemen kendi reklamı ile kapatmış. Herhalde lösemili bir çocuğumuzun 3 kuruş fitresini engellemek bir tek ona nasip oldu. Tam 1 yıl ruhsatımızı vermemek de” dedi.
'ANNE İLE LÖSEMİLİ YAVRUSUNUN ÜZERİNİ KAPATTINIZ'
Ezer lösemili bir çocuk ile annesinin fotoğrafının yer aldığı ilanların kaldırıldığını vurgulayarak, “Bu anne ile lösemili yavrusunun bu bakışlarının üzerini kapattınız. Reva mı bu? Reva mı lösemili bir çocuğumuza gelecek olan fitreyi ve zekatı engellemek. Çok mu hoşunuza gitti evinde kaynayacak bir çorbayı dökmek” diye tepkisini sürdürdü.
Yorumlar
Kalan Karakter: