Milas'ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı.
Saat 21.00 sıralarında termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı. Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi.
Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas'taki santralde durum ciddiyetini koruyor.
MİLAS BELEDİYE BAŞKANI: SANTRAL BOŞALTILIYOR
Bölgedeki yangını günlerdir sosyal medya hesabından paylaşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının termik santrale girdiğini söyledi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Alevler termik santrale girdi… Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor” dedi.
Alevler Termik Santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor... pic.twitter.com/pWBn4bmQPh
— Av. Muhammet Tokat (@MuhammetTokat48) August 4, 2021
Kemerköy Termik Santrali'nin yakınındaki Ören tahliye ediliyor
Santralin tahliyesinin ardından santralin yakınındaki yerleşim yeri Ören de tahliye edilmeye başlandı.
Kemerköy Termik Santrali'nin yakınındaki Ören tahliye ediliyor https://t.co/2SMieFbWtQ pic.twitter.com/XHSQdLKlkC
— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) August 4, 2021
Yorumlar
Kalan Karakter: