Murat Yetkin: Bağışların uçulmayan havalimanlarının, geçilmeyen köprülerin müteahhitlerine ödenmeyeceğinin garantisi var mı?
Yetkin: Acaba bir önceki pakette emeklilere vaat edilen Bayram ikramiyesi de bu bağışlardan mı çıkacak?
Yayınlanma :
31.03.2020 10:53


Yetkin, kişisel bloğu Yetkin Port’ta “Virüsü Erdoğan’ın 7 aylık maaşı mı durduracak?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.
Yetkin’in yazısında öne çıkan satırlar şöyle:
O bağış kampanyası virüsün yayılmasını elbette engellemeyecekti, ama salgın nedeniyle işini kaybetme durumunda kalan milyonlara destek olacaktı, Erdoğan’ın söylediğine göre. Peki İşsizlik Fonunda biriken milyarlara ne oldu? Peki ya İhtiyat Akçesi için ayrılıp buharlaşan paralar? Ya kullanacağımız şüpheli Rus S-400 füzelerine dökülen milyarlar? Emevi Camisinde Cuma namazı hülyasıyla daldığımız Suriye iç savaşına dökülen, mültecilere dökülen milyarlar? Şimdi salgın nedeniyle Türkiye’deki camilerde kılınamıyor Cuma namazı. Bunlar konuşulamıyor diye unutuluyor mu?
"Napolyon'u çatlatacak para takıntısı..."
Millet can derdindeyken bu Napolyon’u çatlatacak “para, para, para” takıntısı nedir? Acaba Hazine’de para kalmadığından mı? Peki toplanacak bu bağışların sağ kalan işçilere, küçük işletmelere değil de uçulmayan havalimanlarının, geçilmeyen köprülerin kullanılmayan otoyolların müteahhitlerine dolar cinsinden Hazine borcu olarak ödenmeyeceğinin bir garantisi var mı?
"Bayram ikramiyesi bu bağışlardan mı çıkacak?"
Cumhurbaşkanı bir de Ramazan Bayramından önce bu bağışların “fitre niyetine” yatırılmasını istiyor. Bakanlarda olmayan makam aracı içinde sırmalı kaftanla dolaşan bir devlet memuru olan Diyanet Başkanı ona da bir kılıf bulur nasıl olsa. Acaba bir önceki pakette emeklilere vaat edilen Bayram ikramiyesi de bu bağışlardan mı çıkacak?
"Bu maaş baremini anlamadık"
Ama Cumhurbaşkanımızın, bakanlar 6 maaş verdiği halde kendisi 7 maaşını kampanyaya bağışladığını duyururken kendisiyle gurur duyduğu belliydi. Onu iktidarını borçlu olduğu ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli 5 maaş bağışlayarak izledi. Anlayamadık bu maaş baremini? Neden sekiz maaş değil mesela Sayın Cumhurbaşkanı? Neden bir yıllık maaşınız değil? Memur maaşıyla aile geçindirmenin zorluğu yüzünden mi?
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: