Diyarbakır'da, 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yargılandıkları davada ceza alan 4 sanığa verilen 3 ağırlaştırmış müebbet ile hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçeli kararın 16 sayfa olduğu öğrenildi.Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıkmış; Anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Nevzat Bahtiyar ise ''iştirak halinde çocuğu kasten öldürme'' suçundan beraat ederek, "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme"den 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve. tutukluk halinin devamına karar verilmişti. 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yargılandıkları davada ceza alan 4 sanığa verilen 3 ağırlaştırmış müebbet ile hapis cezasının gerekçeli kararı yazıldı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Dündar ile hakimler Gonca Türkeeş Kaya ve İsmail Ergin'in yazdığı 16 sayfalık gerekçeli kararın yazımı saatler sürdü.
Öldürme eylemi evde tamamlandı
Kararda, cinayete dair birçok sorunun cevabının bulunamadığı fakat önemli olanın cinayet eyleminin kimler tarafından gerçekleştirildiği olduğuna yer verildi. Narin'in öldürme eyleminin evde tamamlandığı ve akabinde olay sonrası yapılacaklar konusunda sanıklar tarafından fikir birlikteliğine varıldığı ifade edildi. Aile üyelerinin Narin'in cesedinin bulunmadan bir gün önce toplantı yapmaları nedeniyle cinayetin neden ve kim tarafından işlendiğinin bilindiği, ancak bunun organize bir şekilde gizlendiği de belirtildi.Tanık Hediye ve diğer çocuk tanıkların beyanlarının dosyada bulunan deliller ile örtüşmediği için mahkemece bu tanıkların beyanlarına itibar edilmediği, çocuk tanıkların verdiği cevapların da öğretilmiş yanıtlar olduğu dile getirildi.Abi Güran'ın yüzündeki ve kolundaki iz, Narin'in kaybolduğu zaman ile uyumlu çıktı
Abi Enes Güran'ın kendisinin yaptığını iddia ettiği kolundaki ve gözünün altındaki morluğun Narin'in kaybolduğu zaman ile uyumlu olduğu, kolundaki ısırık izinin de insan ısırık iziyle uyumlu olduğuna yer verildi. Amca Güran'ın aracındaki inceleme, cinayete dair somut veri sunmadı
Amca Güran'ın arabasının şoför koltuğunun oturma kısmında bulunan numunelerden birden fazla adli tıp raporu alınmasına rağmen raporlarda suç unsuru olabilecek bir bulguya rastlanılmadığı, bu nedenle söz konusu numunelerin cinayete ilişkin somut bir veri sunmadığına değinildi.Öte yandan amca Güran'ın Narin'i arama çalışmaları boyunca çelişkili beyanlar vererek ve olay yerinden uzaklaştırarak Narin'in bulunmasını geciktirdiğine yer verildi. Amca Güran'ın telefonunda bulunan aramaları kaydeden programda yer alan konuşmaların hiçbirinde Narin'in öldürülmesine ilişkin herhangi bir konuşmaya rastlanılmadığı bildirildi. Amca Güran'ın Narin'in kaybolduğu gün ve sonrasında programı devre dışı bıraktığına yer verildi.Açıklanan gerekçeli kararda, mahkemenin sanıklara yönelik suçlamaları kabul ettiği ve ağır cezalar verdiğine yer verildi. Anne, ağabey ve amca, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, komşu Nevzat Bahtiyar ise "suç delillerini gizleme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.Öte yandan kararda, Yüksel Güran'ın amca Salim Güran ile ilişki yaşadığı yönündeki iddiaların ise, gerçeğe aykırı olduğu ifade edildi.