• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Narlıdere'de, kadına şiddete karşı güç birliği
İZMİR
Yayınlanma: 24 Kasım 2022 - 13:17

Narlıdere'de, kadına şiddete karşı güç birliği

İZMİR
24 Kasım 2022 - 13:17
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Narlıdere’de, kadına şiddete karşı güç birliği
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Söyleşi, tiyatro gösterisi ve konuşmaların olduğu etkinlikle, ‘Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma’ çağrısı yapıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Kadınların yaşamını kolaylaştıracak, kız çocuklarının hayatını güvence altına alan hakları 85 milyon hep birlikte kazanacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacak, kız çocuklarımıza öncelik vereceğiz” dedi.
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde yaptığı etkinlikle, ‘Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma’ çağrısı yaptı. Narlıdere Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Dr.Savaş Şimşek, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
ŞİDDETE TİYATROYLA TEPKİ
25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına tepki gösterildi. Gecede, Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu tarafından Tiyatro Eğitmeni Şaziment Duran’ın gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı skeç sahnelendi. Gülperi Durmaz’ın kadına yönelik şiddetin nedenlerini anlattığı, Nuray Türközü’nün kadına şiddeti bitirecek çözüm önerilerini sunduğu gecede, üniversite öğrencisi Neslihan Ulubunar’ın ‘Kadın’ şiiri de büyük alkış aldı.
Etkinlikte ayrıca, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığının aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırladığı "Kadına El Kalkamaz" broşürü de dağıtıldı.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU
Etkinlikte bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdere’nin cesur kadınları çok güzel bir kalabalıkla bu akşam burada yer alıyor. Kadına şiddet sorununu akılla, bilimle, demokrasiyle, hukukla çözen ülkeler var. Böyle bir sorunu artık tartışmıyorlar. Bizde de Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri ile birlikte kadınlar birçok hak elde ettiler. Bu mücadelenin başlangıcını yaptığı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle ve saygıyla bütün kadınlar adına anıyorum” dedi. Başkan Engin, ülkemizde hayata geçirilen ancak daha sonra ülkemizin taraf olmaktan çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne bütün medeni ülkelerin taraf olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde hayata geçirdiğimiz İstanbul Sözleşmesine belirli ve çok küçük grupların etkisiyle yine ülkemizde son verdik. Kadınların yaşamını kolaylaştıracak, kız çocuklarının hayatını güvence altına alan hakları 85 milyon hep birlikte kazanacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacak, kız çocuklarımıza öncelik vereceğiz” dedi. Türkiye’de kadınların işgücüne katılımının Avrupa’nın çok gerisinde kaldığını söyleyen Başkan Engin, kadınların daha çok üretmesiyle daha da özgürleşeceğini söyledi. Engin, “Kadınların kendini güvende hissetmediği hiçbir ülke zengin de olamaz” diye konuştu.
CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun da kadın cinayetlerine tepki göstererek, İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için önemine dikkat çekti.  

 
# Narlıdere# kadın# şiddet# güç birliği
EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Tugay’dan CHP İzmir’e geçmiş olsun ziyareti
Başkan Tugay’dan CHP İzmir’e geçmiş olsun ziyareti
Karabağlar’da Yaz Tatili, Bilim, Sanat ve Eğlenceyle Dolu Dolu Geçiyor
Karabağlar’da Yaz Tatili, Bilim, Sanat ve Eğlenceyle Dolu Dolu Geçiyor
Pehlivan; “15 Temmuz bir dirilişin adıdır”
Pehlivan; “15 Temmuz bir dirilişin adıdır”
Başkan Tugay 15 Temmuz şehitlerini andı
Başkan Tugay 15 Temmuz şehitlerini andı
Son Haberler
Terör örgütü PKK'dan 'Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur' çıkışı: Devletten somut adım bekliyoruz
Terör örgütü PKK'dan 'Öcalan serbest kalmazsa yeni krizler oluşur'...
CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor': Asıl ben yalanlıyorum
CHP'li Yavuzyılmaz ve DMM arasında 'Vakıf arşivi tartışması büyüyor':...
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
CHP'nin 15 Temmuz anmasında protokol krizi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele açıklaması: Söküp atamadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele açıklaması: Söküp...
Tekirdağ’daki orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor: Teyakkuz durumuna geçildi
Tekirdağ’daki orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor:...
CHP’li belediyenin 3 milyonluk borcuna karşılık 330 milyonu kesilmiş
CHP’li belediyenin 3 milyonluk borcuna karşılık 330 milyonu kesilmiş

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım