Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu
Buca Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen “Neşeli Otlar Şenliği” Karacaağaç Mahallesi’nde yapıldı. Baharı müjdeleyen güzel havanın da eşlik ettiği etkinlikte Köy Ürünleri Üretici Pazarı’nı gezen binlerce İzmirli ot çeşitlerinden yapılan birbirinden lezzetli ot yemeklerinin tadına baktı, tariflerini aldı. Halk oyunları gösterileriyle keyifli anlar yaşayan İzmirliler, Sabahattin Gülümser’in türkülerine de coşkuyla eşlik etti.
Yayınlanma :
03.04.2017 12:14


‘Biz Bİrlikte Çok Güzeliz’
Neşeli Otlar Şenliği’ne ev sahipliği yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina kalabalık bir kortejle geldiği şenlik alanında yaptığı konuşmada, “Hepimiz bizleri bugünlere getiren kültürleri yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Ama öyle zamanlardan geçiyor ki ülkemiz, kentlerimiz; işte bu birlikteliğin bazen sorgulandığı, bazen zorlu sınavlar verildiği anlar oluyor. Ama bu tip şenlikler bunu ortaya koymaya ve bu oyunu oynayanlara çok net bir cevap veriyor. Ben bugün bir kez daha gördüm ve inandım ki; biz birlikte çok güzeliz. Ve inanıyorum, bu neşemizi, bu birlikteliğimizi, bu kültürümüzü, köydeki yaşamımızı, kentteki çeşitliliğimizi, bu güler yüzümüzü asla bozamayacaklar. Bunu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz” dedi.
‘Ben İzmir'e Güveniyorum’
Başkan Piriştina konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referanduma da vurgu yaparak, “2 pazar sonra sandığa gideceğiz. Ben şunu ya da bunu yapın demeyeceğim, ama ne yaparsanız yapın sandığa gidin. Bu bir vatan görevidir. Bu geleceğimiz için, bundan sonraki pazarlar buralarda ağız tadıyla, mutluluk içinde günler sürdürebilmemiz için çok önemli anlam ifade ediyor. 16 Nisan’da sandıkta tüm iradenizle, biri istediği için değil, içinizden geldiği gibi, siz ne isterseniz onu yapacaksınız. Ben Buca’ya, köylerime, 47 mahalleme, İzmir’in güzel, aydınlık ve çağdaş insanlarına güveniyorum” diye ekledi.
Şenliğin açılış töreninde konuşan bir başka isim ise Karacaağaç Muhtarı Dursun Atagün oldu. Köylerinin 700 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Atagün, düzenlenen şenliklerle Karacaağaç’ın tanınmasına koyduğu katkıdan dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Ağın’da doğal kaynakların korunmasının önemine dikkat çekerek, “Sadece doğa ve gastronomiye katkısı ile değil, sürdürülebilir yaşamın, su kaynaklarımızın, kırsal yaşamın, doğamızın, çocuklarımızın geleceği için farkındalık yaratmada bu etkinlik çok önemli” dedi.
Lezzet Şöleni
3. Neşeli Otlar Şenliği açılış töreninin ardından, Huriye Erman ve Fedai Ünal’ın ot yemekleri tadım etkinlikleri, birbirinden renkli halk oyunları gösterileri, söyleşiler ve Sabahattin Gülümser konseri ile devam etti.
Şenliği sürpriz misafiri ise Urla’nın Germiyan Köyü’nde evlerin duvarlarına yaptığı resimlerle ismini duyuran Nuran Erden oldu. Erden bu kez Karacaağaç’ta evlerin duvarlarında hünerini sergiledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: