Öğrencilere Gazeteciliği Anlattılar
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen, Sıdıka Rodop Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Meslek Tanıtım Günü”ne katılarak, öğrencilere gazetecilik mesleğini anlattı.
Yayınlanma :
10.05.2017 10:38


“Gazeteciliğin en önemli besin kaynağı Türkçe'dir” diyerek söze başlayan Dikmen, bu mesleği seçecek gençlerin Türkçe'yi iyi kullanması gerektiğini anlattı. Gazetecilikte çok okumanın önemine de değinen Dikmen, “Gazetecilik ilgi çeken medyanın çatı kavramıdır. Gazeteciler adil ve tarafsız olmalıdır. Türkçe'yi çok iyi kullanmalı ve çok okumalıdır. Türkiye'de gazeteci olmak gerçekten zor. Ülkemizde şu anda 100'ü aşkın iletişim fakültesi var ve bu okullar her yıl 10 binin üzerinde mezun veriyor. En büyük sorunlarımızdan biri de işsizlik. Bu yola girecek arkadaşlar yaşayacakları sıkıntıları düşünerek adım atmalıdır. Gazetecilik aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Ülkeyi değil dünyayı takip etmek ve sürekli olarak anın içinde yaşamaktır. Gazeteciler insanın bilgi edinme hakkına hizmet ediyor. Bu nedenle çok okumalı ve ahlaklı bir insan olmalısınız” dedi.
İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen de, öğrencilere 30 yıllık foto muhabirliği deneyimlerini aktardı. “Foto muhabirliğinin okulu yok” diyen Çimen, “Foto muhabirliği gazeteciliğin içinde önemli bir kol. Zor ama keyifli bir bölüm. Siz anı yakalarsınız, tarihi belgelersiniz. Fotoğraf sanatını seviyorsanız hobiniz ile işiniz aynı olur. Aynı zamanda fotoğrafın haberi okutmada önemli bir etkisi vardır. Gazeteciliği ve foto muhabirliğini tercih edecek genç arkadaşlara önerim çok fazla okumalı ve çok fotoğraf çekmeleridir” diye konuştu.
Sıdıka Rodop Anadolu Lisesi Meslek Tanıtım Günü kapsamında İGC Üyesi, TRT'den Hakan Özalpuk da, öğrencilere prodüktörlük konusunda bilgiler verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: