OKUMAK ÇOCUKLARDAN, ÖDÜL BAŞKANDAN
Selçuk’ta mahalleye dönüşen köylerdeki hizmet birimlerinde açılan yaz tatili değerlendirme kursları sona erdi. Kurslara katılan tüm öğrenciler, İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile ödüllendirildiler. Tüm kursları tek tek gezen ve öğrencilere sertifikalarını veren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Biz çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını istiyoruz ve bu alışkanlıklarını ilerletmelerini istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Yayınlanma :
01.09.2015 15:46
Eğitim, eğlence ve sosyalleşme
Selçuk Belediyesi tarafından mahalleye dönüşen köylerde açılan hizmet birimleri sorunların çözümü konusunda belediye ile vatandaş arasında köprü olmanın yanı sıra mahalle sakinlerinin günlük hayatlarına da olumlu katkı sağlıyor. Bu kapsamda 6- 12 yaş arasında 65 öğrenci yaz tatili değerlendirme kurslarına katıldı.Öğrenciler resim yapma, kitap okuma, okunan kitaplar üzerine yapılan çeşitli aktivitelerle hayal güçlerini geliştirme gibi faaliyetlerle yaz tatillerini oldukça verimli bir şekilde değerlendirdiler. Açılan kurslar sayesinde tatil süresince eğitim hayatından da uzaklaşmayan öğrencilerin, diğer taraftan da sosyalleşmeleri sağlandı.
Belevi, Havutçulu ve Acarlar Mahallelerinde öğrencilerin kurs bitirme heyecanlarına ortak olan Başkan Bakıcı, gittiği her mahallede öğrencilerden yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin kitapla tanışma serüvenleriyle yakından ilgilenen Bakıcı, öğrencilerle tek tek ilgilendi, onlarla kitap okudu.
Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazansın
Hizmet birimlerinde gerçekleştirilen etkinliklerin içerisinde yaz tatili değerlendirme kurslarının ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekenSelçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Yaz süresi boyunca çocuklarımıza burada okuma eğitimi verildi. Arzumuz; çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının artması ve bu alışkanlıklarınıdevam ettirmeleridir. Dolayısıyla çocuklarımızı yaz süresi içerisinde okuma alışkanlıklarını kazanmaları için hizmet birimlerimizde kurslar düzenlik” dedi.
Gelecek yıl da devam edecek
Yapılan bu faaliyetin çok faydalı olduğuna inandığını kaydeden Başkan Bakıcı; kursların gelecek yıl da devam edeceğini söyledi. Okulların kapanması ile birlikte yaz kampları da düzenleneceğini de hatırlatan Başkan Bakıcı, bu kamplarda yapılacak olan çeşitli etkinliklerde okuma yönünde teşvik edici aktivitelerin de yer alacağını kaydetti. Başkan Bakıcı; “Biz çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını istiyoruz ve bu alışkanlıklarını ilerletmelerini istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.
Çocuklar ödüllendirildi
Başkan Bakıcı, ayrıca oldukça eğlenceli bir kurs süreci yaşayan tüm öğrencileri İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile ödüllendirdi. Selçuk Belediyesince kurslara katılan öğrencileri doğal yaşam parkına götürecek olan Selçuk Belediyesi, onların kitap okuma sevgisini sağladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: